Media

Field Of Studies

Illustration
Bij de opleiding illustratie leren de studenten een visuele boodschap te ontwerpen en communiceren aan een publiek. Vanuit bewuste ontwerpkeuzes en persoonlijke interesses komen de illustratoren in hun werk tot uitspraken die een zichtbare waarde creëren.
Graphic Design
Bij Graphic Design worden studenten veelzijdige, kritische en betrokken expert op het gebied van visuele communicatie. Tijdens de studie geven ze vorm aan communicatie door middel van tekst en beeld.
Image and Media Technology
Image and Media Technology leidt studenten op tot visual storyteller: eigenzinnige ontwerpers en makers van verhalen. Studenten gaan aan de slag met video, animatie en vormgeving: van tv tot musea.
Audiovisual Media
Bij Audiovisual Media studeren studenten met passie en talent voor het vertellen van verhalen via beeld en geluid. Het is de ambitie van AVM om talent voor filmmaken te ontwikkelen, om studenten te laten experimenteren en ze hun 'drive' te laten ontdekken om zich filmisch uit te drukken.
Animation
Bij Animation leiden we studenten op tot animator, regisseur of vormgever. Studenten ontwikkelen hun eigen stijl in concepten, ontwerpen en vertelvormen door animatie. Ze leren het bewegende beeld vorm te geven, met aandacht voor de finesse van timing, ritme, acteerwerk en vertelling.
Photography
Bij Photography leiden we studenten op tot veelzijdige, kritische beeldmakers met expertise binnen fotografie. Onze docenten onderscheiden zich binnen fotografie als beeldend kunstenaar, curator, onderzoeker of beeldredacteur op internationaal niveau.
Associate degree Digital Media
Onze studenten werken aan digitale oplossingen voor maatschappelijke problemen. Zo ontwikkelen zij zich tot een creatief én maatschappelijk verantwoord ondernemer.
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Media

Bij HKU Media vind je de mediamakers van de toekomst. Beeldmakers, visuele vertellers van kritische en indringende verhalen. Studenten van HKU Media hebben de blik naar buiten. Ze leren een vak, maar kijken ook over de grenzen van hun eigen discipline heen. Ze experimenteren met creatieve technologie, technieken, media en materialen en werken intensief samen met andere makers. Zo groeien ze uit tot een creatieve professional die de kijker weet te raken. 

Bij HKU Media vind je de afstudeerrichtingen Audiovisual Media, Animation, Digital Media, Graphic Design, Illustration, Image and Media Technology en Photography.


Openingstijden expositie


Woe 26 juni, 17.00 (18.00u opening) - 21.00 uur 

Do 27 juni, 12.00 - 21.00 uur 

Vrij 28 juni, 12.00 - 21.00 uur 

Zat 29 juni, 12.00 - 19.00 uur 

Zon 30 juni, 12.00 - 17.00 uur 


Het programma is als volgt:


  • Woensdag 26 juni, 18.00, opening Exposure HKU Media en HKU Kunst en Economie
  • Donderdag 27 juni, 15.30-18.00, screening Animation, collegezaal 0.01
  • Vrijdag 28 juni, 16.00-18.00, screening Audiovisual Media, collegezaal 0.01
  • Vrijdag 28 juni, vanaf 17.00u, uitreiking Keep an Eye Photography Stipendium, collegezaal 1.01
  • Zaterdag 29 juni, 13.00-15.00, Mixed Media Film (screening IMT), collegezaal 0.01
    - 13.00 - 13.45: Experimental Fiction
    - 14.30 - 15.00: Experimental Animation

Dus kom langs en laat je inspireren!