The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“She’ll be fine” is een associatieve film over Sakura die vastbesloten is om de cirkel van ongelijke behandelingen tussen mannen en vrouwen binnen haar familie te doorbreken. Terwijl ze haar vertrouwde omgeving achterlaat voor de stad ontdekt ze hoe eenzaam het leven echt kan zijn. Sakura’s poging om afstand te creëren zodat haar moeder haar kan begrijpen verergert de relatie alleen maar. Dit en het nieuws van haar oma’s overlijden zorgen ervoor dat Sakura emotioneel in elkaar stort. Maar het verlies van oma zorgt ook voor begrip tussen moeder en dochter wat een eerste stap is naar verandering.

Artist statement

Shoghufa Majdod is een allround mediavormgever, maar richt zich vooral op fotografie en mode. Haar voorliefde in mode ontwikkelde in styling en make-up, waarbij ze mensen kon transformeren tot een andere versie van henzelf. Zo laat ze anderen inzien dat schoonheid verder gaat dan de normen die de maatschappij voor ons heeft opgesteld. In een wereld die al een afwijzende houding heeft richting alles wat als vrouwelijk wordt beschouwd, wilt Shoghufa die femininiteit juist omarmen en laten bloeien. In haar fotografie brengt ze dit terug in haar gebruik van kleur waar roze bijna altijd aanwezig is.

Ambities

Ik hoop mijn visie door te kunnen zetten en mijn werk terug te kunnen zien op een groot doek voor een groot publiek. Verhalen vertellen van verschillende perspectieven wat meer inzicht brengt voor onze maatschappij. Daarnaast hoop ik mijn gestileerde beeldstijl verder te delen met verschillende mensen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik gevonden wat ik heel graag wil doen, met de camera werken en verhalen vertellen met beeld. Stil of bewegend, alles kan. Maar daar ook vertrouwen in te hebben, je hoeft jezelf niet te vergelijken met anderen. Ieders proces is anders, of je vroeg of laat begint. Je moet de uitdaging aangaan en dan zie je hoe erg je groeit en jezelf doorontwikkeld hebt als maker.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exposities:
"WOA" for the Installation Exhibition Image & Media Technology year 2 in Utrecht // 2022
"Lost Fragment" for Sincerely Yours at Kunstliefde Utrecht // 2023

Publicaties:
"Meraki" passie project fotoboek// 2022