Ander thema

Aas voor de Kraaien

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
"Aas Voor de Kraaien" is een korte, donkere coming-of-age film over het niet willen voldoen aan verwachtingen.
Wanneer een onzeker meisje op haar vormsel feest probeert te voldoen aan de verwachtingen van haar moeder, ontmoet ze twee outcasts die haar uitdagen om voor zichzelf te denken, terwijl ze er alles aan doet om bij hen te horen.

Artist statement

Ik ben een erg visuele maker met een technische achtergrond als cinematograaf, animator en muzikant. Met het vertellen van verhalen in bewegend beeld en geluid probeer ik de mens en de wereld beter te begrijpen. Ik maak films waarin karakterontwikkeling centraal staat in een magische arena. Vaak zijn dit verhalen over buitenbeentjes die hun plek zoeken in de wereld of in een relatie en op die manier leren van elkaar. Het verbreden van je blik en luisteren naar anderen vind ik erg belangrijk om een rijk persoon te zijn. De gedeeltelijk magische werelden die mijn karakters bewonen verbeelden of versterken de innerlijke worstelingen die ze beleven. Ik hou me bezig met thema’s zoals eenzaamheid, zelfacceptatie, opgroeien en het conformeren naar een norm. De bitterzoetheid en dubbelzinnigheid van het leven vind ik erg interessant. Je laat dingen achter je om spannende nieuwe dingen te proberen. Dit kan vervelend en eng zijn, maar ook juist leuk.

Ambities

Na mijn afstuderen ben ik van plan om nog een kortfilm te regisseren in aanloop om uiteindelijk een speelfilm te maken. Daarnaast wil ik me verder ontwikkelen als cinematograaf.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn tijd op de HKU is dat filmmaken een collaboratief proces is. Niet alleen dat iedereen doet wat er van hen wordt verwacht, maar ook elkaar inspireert en motiveert. Je moet het echt samen doen, en alles moet niet van één persoon komen. Je leert elkaar te vertrouwen in hun kunnen.