Diversiteit en inclusiviteit

Co-Creation Station

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Co-Creation Station is een traject van dertien weken waarin hiphopdansers samenwerken met makers uit de muziekwereld aan een showcase. Onder ‘makers uit de muziekwereld’ worden producers, muzikanten, rappers, spoken word-artiesten, beatboxers en dj’s verstaan. Naast dans en muziek zijn ook makers uit andere kunstdisciplines welkom. Zij kunnen zich namelijk opgeven voor de invulling van het randprogramma van de showcasedag.

Het traject bestaat uit twee blokken: een open blok van zeven weken en een gesloten blok van zes weken. In het open blok zijn er wekelijks een open coaching- en werksessie waar iedereen welkom is. Dit blok is georganiseerd zodat geïnteresseerden vrijblijvend kennis kunnen maken met het traject, zonder dat er vanaf het begin een commitment moet worden aangegaan. De coachingsessies worden gegeven door professionals uit het werkveld die de deelnemers zullen ondersteunen in hun ontwikkelingsproces. Er zijn sessies over onder andere het vinden van je identiteit binnen kunst, het analyseren van de lagen van muziek en conceptontwikkeling.

In het gesloten blok staat het samen creëren en vormgeven van de showcasedag centraal. Uiteraard zijn er wekelijks nog steeds sessies, zoals een industriedag met een portfolioshoot, een tussentijds vertoon- en feedbackmoment en een sessie over breathing, stretching, mobility training, relaxation, injury prevention en healing. De uiteindelijke showcasedag dient als eindpresentatie van het traject, waarbij de deelnemers een podium krijgen om hun werk te vertonen.

De illustratie is ontworpen door Jill Bottse (2024)

Artist statement

Met Co-Creation Station wordt een omgeving gecreëerd waarin de jongere generatie van de Utrechtse hiphopscene meer erkenning ervaart en zich op persoonlijk, creatief en professioneel niveau kan ontwikkelen. Een mooie quote van een deelnemer die hierop aansluit, luidt als volgt:

"Een klankbord: elkaar willen horen, willen zien, willen delen, samen ontwikkelen en over drempels heen gaan." (Anoniem, 2 apr 2024).

Ambities

Als ik nadenk over mijn visie op de toekomst, vind ik het belangrijk om met mijn werk uniek jong talent een podium te bieden, verschillende culturen bij elkaar te brengen en stereotypen en vooroordelen vanuit de maatschappij tegen te gaan. Het is mijn streven anderen te inspireren en ervoor te zorgen dat creatieven zich gehoord en gezien voelen.

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen vier jaar heb ik geleerd hoe waardevol het is om dingen te doen die een vuurtje in je aanwakkeren. Als je iets doet dat echt bij je past en waar je volledig achter staat, zul je een voldaan gevoel ervaren. Volg je passie.