Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als maker laat ik me leiden door mijn fascinatie en verwondering die ik voel bij persoonlijke verhalen. Ik ga op zoek naar de kleine details en probeer deze te vangen in woord en beeld. Dit resulteert in intieme en menselijke portretten. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat mijn hart bij documentaire ligt. Het onderzoekende proces en de steeds weer verrassende werkelijkheid spreken me aan. Mijn werk kenmerkt zich door ritmische montages en elementen van beweging en lichamelijkheid. Film is voor mij het medium waar ik mijn liefde voor beweging, ritme en beeldtaal samenbreng en hun krachten bundel.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik wil me aankomende tijd vooral gaan richten op montage en regie. Dit lijkt me een ontzettend fijne combinatie en twee richtingen waar ik me graag meer in wil verdiepen. In de montage wil ik verder ontdekken hoe ik verhalen op kan bouwen en de verbeeldings- en zeggingskracht kan versterken. Daarnaast hoop ik in de aankomende jaren ook zeker nog een eigen documentaire te maken.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Toen ik vier jaar geleden de HKU binnenliep, had ik nog niet helder voor ogen waar ik me echt op wilde toeleggen in film. Nu, vier jaar later met meer ervaring en projecten rijker weet ik dat mijn hart bij documentaire ligt. Ik wil me verder ontwikkelen als maker en editor op het gebied van documentaire.