Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben als maker veel bezig met het conceptualiseren van de subjectieve belevingswereld van mij en de mensen om mij heen. Ik heb veel interesse in de menselijke ontwikkeling tijdens de pubertijd; de vorming van identiteit en seksualiteit. Ik vermeng mijn vrouwelijkheid en feminisme in mijn werk door veel aandacht te vestigen op de Female Gaze, waarin de blik van de vrouwelijke kijker wordt vertegenwoordigd.

Dit jaar studeer ik af als regisseur en scenarist met de film Voltooid Verleden Tijd. Dit is een korte film over een jong meisje die haar seksualiteit en lichaam ontdekt tijdens een zomer op het platteland.
Mijn kracht in mijn verteltechniek is de kwetsbaarheid en de persoonlijkheid die ik in mijn verhalen breng. De stijl van mijn films is natuurlijk en realistisch, om zo de kijker dichtbij het verhaal te betrekken. Echter wil ik dit toepassen in een vorm waar ik het esthetische en romantische niet verlies maar juist omarm.

Mijn doel als maker is om de schaamte die ligt op seksualiteit bij jonge mensen te verminderen. Ik wil seks en seksualiteit bespreekbaar maken, mensen stimuleren om dichter bij hun lichaam te komen en pubers op een filmische en verhalende manier educatie te bieden.
Onderwerpen als consent, seksuele geaardheid en de oneindige ontwikkeling van seksualiteit vind ik erg interessant.
Naast filmmaken zie ik nog veel meer mogelijkheden om mijn doel te bereiken. Zoals het schrijven van essays, teksten en artikelen of lesgeven.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik mezelf nog meer te ontwikkelen binnen mijn makerschap. Om mijzelf nog meer te hebben verdiept in bepaalde onderwerpen als gender en seksualiteit wil ik graag een master doen.
Het liefst maak ik films over seksualiteit die voor een groter publiek toegankelijk zijn. Ook wil ik andere delen van de wereld afreizen, op zoek naar een bredere visie op seksualiteit uit verschillende culturen. Naast fictie films zou ik mij ook graag willen verdiepen in het maken van een documentaire over dit onderwerp.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

“ Logica brengt je van A naar B, maar fantasie brengt je overal.”
Albert Einstein.
Op de HKU heb ik vooral geleerd dat de wereld zo groot is als je hem zelf maakt, dat je door je fantasie en creativiteit overal kan komen. Door jezelf vloeibaar op te stellen als kunstenaar bereik je het meest en zo ben je altijd bereid om je aan te passen als de situatie ernaar vraagt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

NPO 3LAB afstudeerbijdrage 2021 voor Voltooid Verleden Tijd, samenwerking met AvroTros.