Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

In mijn fictiefilms onderzoek ik manieren om empathie te creëren voor op eerste het gezicht radicale ideeën en andersdenkenden. De ideeën nemen in mijn werk de vorm aan van individuele verhalen waarin mijn persoonlijke ervaringen zijn verwerkt. De empathie wordt opgewekt door het gebruik van verschillende filmische elementen waaronder het gebruik van muziek, geluid, beeld en kleuren. Deze elementen zorgen er samen voor dat het publiek in het hoofd van het personage wordt gezet en begrijpt waarom het personage handelt zoals hij of zij doet. Mijn films hebben daardoor vaak een magisch realistische tint. Zoals de gedachten vaak niet overeenkomen met de realiteit. Door het uitgangspunt van causaal deterministisch, leiden mijn films tot een hoopvol mensbeeld. Ieder mens verdient empathie.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Na de afgelopen vier jaar studeren aan de HKU, kan ik niet wachten om te beginnen in het werkveld. Ik wil me focussen op het regisseren en schrijven van verhalen. Daarnaast wil ik werk verrichten voor andere films waardoor ik mee kan kijken bij andere regisseurs en zo kan leren van hun technieken. Zo wil ik bijvoorbeeld meer regieassistentie en opnameleiding doen. In mijn werk wil ik me focussen op verhalen waar ik zelf nog een beetje bang voor ben. De kanten opzoeken van de mensheid die vaak onderbelicht zijn of in een slecht daglicht worden gezet. Ik wil over vijf jaar een aantal korte fictie films hebben gemaakt en een scenario hebben geschreven voor een speelfilm.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Hoe belangrijk het is om samen te werken aan hetzelfde doel, hoeveel dat ook met zich mee kan brengen. Het maken van een film is natuurlijk een proces wat in een team gebeurt. De input van een stylist, een colour grader, een editor en een production designer kunnen er allemaal toe leiden dat elk element van de film hetzelfde wilt vertellen, waardoor de film op verschillende niveaus beter kan werken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Genomineerd voor: Noorderkroon beste studentenfilm (2017)
Genomineerd voor: Noorderkroon Jong talent (2017)