Ander thema

The Forager's Trail

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Welkom bij "The Forager's Trail," een baanbrekende mixed reality showcase die de grenzen tussen het virtuele en het echte vervaagt, ontworpen om zowel doorgewinterde VR-enthousiastelingen als nieuwkomers te boeien. In deze meeslepende ervaring beginnen spelers aan een reis door hun eigen leefruimtes, omgetoverd tot dynamische spelomgevingen vol intrige en avontuur.

Met behulp van geavanceerde technologie brengen de Meta Quest VR-brillen spelers in staat om hun kamers te scannen om gepersonaliseerde spelwerelden te creëren, waar elk meubelstuk een potentieel gameplay-element wordt. Terwijl ze "The Forager's Trail" doorkruisen, navigeren ze door weelderige virtuele landschappen, lossen ze puzzels op en ontdekken ze verborgen schatten - allemaal binnen het comfort van hun eigen huis.

Maar de magie houdt daar niet op. Met de integratie van Colocation en Shared Spatial Anchors kunnen spelers vrienden uitnodigen om zich bij hen aan te sluiten op hun queeste, waardoor hun ervaringen naadloos worden afgestemd en lokale, collaboratieve gameplay-ervaringen mogelijk worden zoals nooit tevoren. Of het nu gaat om samen strategieën bedenken om obstakels te overwinnen of om te concurreren in vriendelijke uitdagingen, "The Forager's Trail" brengt mensen samen op manieren die vroeger alleen mogelijk waren in het rijk van de verbeelding.

Deze showcase belicht niet alleen mijn technische kennis op het gebied van Mixed Reality, maar demonstreert ook de grenzeloze mogelijkheden van de nieuwste VR-technologie. Door het potentieel van meeslepende ervaringen in alledaagse omgevingen te laten zien, streeft "The Forager's Trail" ernaar zowel individuen als bedrijven te inspireren om de toekomst van virtual reality te omarmen.

Artist statement

Als Interaction Designer combineer ik mijn onderzoeksvaardigheden met efficiënt ontwerp en kritisch denken om de beste oplossingen te creëren. Mijn interesse en aandacht voor detail zorgen ervoor dat ik elk klein aspect van een ontwerp grondig onderzoek voordat ik begin met het creatieve proces. Ik geloof in "eerst onderzoek, dan ontwerp", waardoor ik diepgaande inzichten krijg die resulteren in doordachte producten. Deze aanpak stelt me in staat om elk element te verfijnen en te optimaliseren, zodat het eindresultaat perfect aansluit bij de behoeften van de eindgebruiker.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mezelf als een toonaangevende Interaction Designer die innovatieve en impactvolle oplossingen ontwikkelt.Ik wil werken aan projecten die niet alleen technisch uitdagend zijn, maar ook een positieve invloed hebben op de samenleving. Ik stel kritische vragen waardoor het dagelijkse leven een stukje gemakkelijk en/of leuker wordt. Daarnaast zou ik graag mijn eigen designmethodologieën ontwikkelen en publiceren, zodat ik mijn kennis en ervaring kan delen met een breder publiek.

Over 5 jaar weet ik zeker dat AR/VR/MR een groter onderdeel zal geworden zijn in ons dagelijks leven. Omdat steeds meer mensen gebruikt gaan maken van deze techniek wil ik er zeker van zijn dat ik kan bijdragen aan het gebruik hiervan en de technische groei te faciliteren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie aan de HKU heb ik geleerd dat de kern van goed interaction design ligt in empathie en het begrijpen van de eindgebruiker. Deze inzichten heb ik opgedaan door middel van intensieve Design Thinking sessies, waarbij ik leerde om vanuit verschillende perspectieven naar een probleem te kijken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Het concept van Research through Design was essentieel in mijn opleiding; door middel van experimenteren en prototyping ontdekte ik hoe belangrijk het is om theorie en praktijk met elkaar te verweven. Dit proces van iteratief ontwerpen, waarbij constant verbeteren en aanpassen centraal staat, heeft me laten inzien dat een eindproduct werkelijk moet aansluiten bij de behoeften van de gebruiker en dat de kleinste aanpassing een groot invloed kan hebben op deze aansluiting.

De digitale wereld is voortdurend in beweging en door aan de frontlinie te staan merk je pas echt hoe belangrijk het is om samenwerkingen aan te gaan met mensen uit andere disciplines. Soms zijn problemen vanuit een ander perspectief simpeler op te lossen, andere keren heb je houtje-touwtje oplossingen nodig om verder te komen. Het allerbelangrijkste is dat je alles laat zien en meningen verzameld van je peers. Dit allemaal zorgt ervoor om innovatief te blijven en mijn ontwerpen naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens mijn studie heb ik ook geleerd om buiten de gebaande paden te denken en de verborgen mogelijkheden van technologie te ontdekken. Deze creatieve benadering stimuleert ons om grenzen te verleggen en nieuwe technologieën te ontwikkelen die onverwachte, maar waardevolle functies vervullen. Dit soort experimenten openen de deur naar onvoorziene mogelijkheden en drijven de vooruitgang van onze technologische wereld vooruit.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

https://www.yannickmul.nl/peakunbound
een klimgame in VR waarbij je daadwerkelijk aan de muur hangt. Dit is geplaytest tijdens de verjaardag van boulderhal Sterk Spoor en doordeweeks bij Zuidhaven)

https://www.yannickmul.nl/beyondourboundaries
Bij een event gestaan van Theater Utrecht:InnovationLab waarbij we een multiplayer VR unreal theater ervaring gemaakt hebben.

https://www.yannickmul.nl/stemhokje
Stichting Rainbow Collective ontwikkelde een stemhokje om in alle vrijheid – zonder sociaal wenselijke antwoorden – je mening te delen. Het doel: op verschillende locaties data verzamelen om de échte stand van Nederland als Regenboogland op te halen