Diversiteit en inclusiviteit

Yu kon na sey lanki fu mi pranasi, ma yu no doro na mi lanpe

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Het kunstwerk geeft een inzage in het leven op de plantage, maar we hebben niet het leven geleid. Zo luidt de titel van ons werk.
Het idee voor dit wandkleed is tot stand gekomen in samenwerking met Peggy Bouva, mede-maakster van de podcast ‘De plantage van onze voorouders’. De voorouders van Peggy waren tot slaaf gemaakten in Suriname.
Wij, de makers, hebben door middel van textielbewerking een conversation piece gemaakt en hopen hiermee te verbeelden en te verbinden.
Luister de audio om meer te horen over het werk en de betekenis ervan.

Artist statement

Samen met Marleen van der Eerden zijn wij een social engaged art project begonnen geheel gemaakt van textiel. Hierbij proberen wij zowel te verbeelden als te verbinden. Maar ook door samen te werken en zo op een verbeelding van een verhaal te komen. Wie ook bij deze samenwerking hoort is Peggy Bouva.

Ambities

Hetgeen wat mij altijd al heeft geïnteresseerd zijn mensen en hun persoonlijke verhalen. Het liefst luister en praat ik daar heel de dag met iemand over. Maar nog liever: Werk ik met materiaal (en dan met name textiel) en mijn handen om deze verhalen en gevoelens beeldend te maken. Want soms zijn woorden niet genoeg. Dat hoop ik over vijf jaar nog te kunnen doen. Door mensen te ontmoeten en geïnspireerd te raken door hun verhalen en hun leven.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat samenwerking en hulp vragen een essentieel onderdeel is van het ontwikkelen als maker, maar ook als persoon. Soms heb je de expertise nodig van een ander om zelf door te kunnen groeien.