Diversiteit en inclusiviteit

Reclaim your Shame

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindexamenwerk bestaat uit een set speelkaarten met de mantra 'Reclaim your shame', die bedoeld zijn om mensen met een motorische beperking te herinneren aan de oorsprong van hun schaamte, om deze te kunnen reclaimen. De schaamte is gebaseerd op de theorie van JP Sartre. Daarnaast omvat mijn werk een online component waar mensen hun ervaringen kunnen delen. Deze combinatie van fysieke kaarten en een online platform moedigt individuen aan om hun schaamte te heroverwegen en hun verhalen over schaamte en trots te delen in een ondersteunende gemeenschap.

Artist statement

Een gepassioneerd game designer met een missie om het leven te verbeteren voor mensen met een motorische beperking. Door middel van mijn werk creëer ik betekenisvolle interacties en andere ervaringen die niet alleen vermaak bieden, maar ook dienen als een krachtig instrument voor empowerment en sociale integratie. Ik probeer altijd gebruik te maken van de nieuwste technologie en design methodes.

Ambities

Mijn droom is om steeds meer een brug te slaan tussen AAA Game Design en mijn levenservaring als motorisch beperkte, en zo bij te dragen aan een nieuwe samenleving die rekening houdt met de diversiteit van haar leden. Ik ben vastberaden om door te gaan met het ontwerpen van games die mensen met een motorische beperking empoweren, inspireren en hen in staat stellen hun volledige potentieel te bereiken. Ik ben erg benieuwd naar de toekomst van technologie als AR/VR, AI en dergelijke, en hoe dat kan helpen met mijn doel.

Geleerd tijdens de studie

De drie hoofdlessen die ik heb geleerd in het afgelopen jaar zijn:

- Het vermogen om filosofie pragmatisch te begrijpen en kunnen toe te passen in mijn werk en game design. In mijn eindwerk heb ik gebruik gemaakt van het gedachtengoed van J.P. Sartre bijvoorbeeld.
- De juiste strategie om een verandering te maken in de maatschappij, en goed te kunnen kijken waar je als maker het verschil kunt maken, zoals jezelf uit een ontwerp halen, en het altijd goed bekijken van je aannames.
-Het gebruik van mijn makers DNA, hoe kan ik mijn eigen leven gebruiken om een interessant product te maken.