Animation
Zorg en welzijn

The Face of Fear

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

The Face of Fear

The Face of Fear is een korte animatiefilm waarin ik de kans heb genomen om te experimenteren met getekende texturen om de feel te geven van een getekende wereld.

In deze film vertel ik over mijn eigen ervaring met een strijd tegen een angststoornis. Het hoofdkarakter, Peter, wordt voortdurend achtervolgd door deze angst in de vorm van een duistere verschijning. De film speelt zich af in een gestileerde wereld, waarin Peter geconfronteerd wordt met de harde realiteit dat hij mogelijk nooit volledig van deze innerlijke kwelling verlost zal worden.

De reden dat ik deze film ben gaan maken is een stukje ter verwerking van mijn eigen angst en om te laten zien dat praten mij heeft geholpen.

Artist statement

Wat mij uniek maakt als maker is de manier waarop ik vanuit mijn gevoel werk. Dit creëert de kans om van alles te schrijven of maken, maakt niet uit hoe gek. Later ga ik opnieuw over het werk heen met een technische of kritische blik. Ik kijk dan of wat ik wil maken realistisch is qua budget(tijd en financieel). Hierdoor creëer ik werken waarvan mensen vaak zeggen “Dát is nou typisch Ruben”.

Ook vind ik het belangrijk om bij elk project dat ik start een nieuw leerdoel te stellen. Dit kan technisch maar ook mentaal zijn zoals een denkwijze tijdens het maken. Zo blijf ik leren en ontwikkelen.

Ambities

Na deze studie wil ik met 3 van mijn medestudenten een studio opstarten binnen de creatieve sector. We hopen hiermee natuurlijk ons brood te kunnen verdienen.
Persoonlijk vind ik het ook erg leuk om verhalen te schrijven en te verfilmen. Ik wil dit daarom ook zeker blijven doen en hoop in de toekomst nieuwe shorts te hebben om te tonen aan het publiek.

Geleerd tijdens de studie

Aan het begin van deze studie vond ik het erg belangrijk om alles in mijn eentje te doen en te maken, alles moest representeren wat ik kon. Het belangrijkste wat ik geleerd heb aan deze studie is het vragen naar feedback, zo veel mogelijk, en dit vervolgens naar mijn eigen hand te kunnen zetten. Zo haal ik het meeste uit mijn projecten.
Je kunt zelf uren staan staren naar je werk zonder te zien wat een vers paar ogen in 2 seconden ziet. Het is dus oké, belangrijk zelfs, om hulp te vragen om nieuwe dingen te leren en te zien.