Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als ontwerper probeer ik vanuit mijn ontwerpen en proces mijn grenzen te verleggen, ontdekkingen te doen en mijn vaardigheden te verbreden. Hierdoor is mijn ontwerpwereld een groot avontuur en heeft het uiterste uit mijn kunnen op dat moment in tijd vastgelegd.

Als ontwerper heb ik een open blik naar de buitenwereld en laat ik mij graag inspireren door mijn omgeving. Ik raak geïnspireerd door de avonturen die ik beleef en leidt elk proces en ontwerp naar nieuwe ideeën en/of concepten.

Ontwerpen is voor mij een zelfexpressie, ik heb een sterke drang om te creëren. Daarin is het voor mij belangrijk een beetje verliefd te worden op het werk. Deze verliefdheid maakt het werk kwetsbaar en het proces een gezonde obsessie. Geef ik mijn alles aan het ontwerp maar behoud ik een kritische blik waarbij ik op zoek ben naar mijn eigen identiteit binnen de werken.

Mijn ontwerpen hebben een unieke edgy retro futuristisch stijl welke doorvloeid in de vormgeving, kleur en materiaalgebruik van mijn ontwerpen. De ontwerpen hebben regelmatig een geometrische strakke vormgeving, een sci-fi-like uitstraling waarin mijn fascinatie en bewondering voor het universum wordt benadrukt. Hier-bij maak ik op dit moment veel gebruik van edelmetalen, welke een zwaar en grove uitstraling hebben, deze zet ik graag in contrast met een vrouwelijkere benadering in kleur of vormgeving welke voortkomt uit het vormgeven met een 3D printer waarbij nu ook kunststof kan toevoegen aan mijn materiële benadering. Deze combinatie maakt mijn vormgeving uniek en ontwikkel ik steeds meer een identiteit welke herkenbaar is voor het publiek.

In de toekomst zal ik steeds vaker op zoek gaan naar materiële benaderingen welke minder voor de hand zullen liggen. Het experimenteren met verschillende materialen zal vragen om een andere benaderingen in vormgeving. Hierin laat ik mij graag inspireren door nieuwe avonturen welke ik gaandeweg tegen kom.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn ambities voor de aankomende jaren, is mijn eigen creatieve wereld op te bouwen, een werkplaats op te zetten en mijn naam als ontwerper verder de wereld in te brengen. Hierbij geen uitdaging uit de weg te gaan en bewuste stappen nemen naar een bloeiende carrière.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Wat ik vooral heb geleerd uit de afgelopen jaren is dat twijfel altijd goed is. Het maakt het werk kwetsbaar. Als je niet twijfelt, is het werk niet kwetsbaar genoeg. Afwijzing, obstakels en zoeken naar het juiste resultaat is belangrijk binnen het ontwerp. Twijfel maakt je, mijns inziens, een betere ontwerper. Het zorgt ervoor dat je kritisch blijft kijken naar je ontwerp, niet snel genoegen neemt met het werk en doorzoekt naar de juiste verbindingen, er is altijd een moment wanneer alles samenvalt. Push jezelf en ga uitdagingen aan, word een klein beetje verliefd op het proces en maak van je ontwerpwereld een avontuur.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Wildeburg
Into the Woods
Unknown Festival
Vt-Wonen