Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

In mijn projecten reflecteer ik op persoonlijke situaties die ik moeilijk vind om over te praten. Door werk te maken kan ik mijn gevoel hierover visualiseren. Ik gebruik mijn camera als middel om mezelf, anderen en de wereld om ons heen beter te begrijpen, in dit proces laat ik mij leiden door mijn intuïtie.

Ik ben geïnteresseerd in de limieten van fotografie, soms vind ik het medium niet toereikend genoeg en heb ik behoefte aan meer tactiliteit. Daarom hou ik ervan om materialen aan mijn werk toe te voegen zodat ze een werk tot een tastbaarder level brengen. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld stof, garen, draad of papier om mijn beelden te complimenteren. Daarnaast manipuleer en bewerk ik mijn werken analoog en digitaal voor de beste vertaling van het onderwerp. Omdat het meeste van mijn onderwerpen over gevoel of iets ongrijpbaars gaat, vind ik het van essentieel belang om het voelbaar te maken, voor mijzelf maar ook voor de kijker.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik hoop dat ik me over 5 jaar verder heb ontwikkeld als maker, als ik terugkijk naar mijn werk aan het begin van mijn studie is dat zoveel veranderd, ik verwacht dat nog eens 5 jaar weer mijn werk zal evolueren. Ik hoop een autonoom project te hebben gemaakt en met werk maken mijn geld te kunnen verdienen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ik heb tijdens mijn studie geleerd om achter mijn keuzes te staan en om mijn eigen weg te volgen. Ik ben erachter gekomen dat ik mijn gevoel moet volgen als ik werk maak en dat het oké is om even afstand te nemen maar altijd dichtbij mezelf moet blijven.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Anders Kijken / Achmea Zeist / samenwerking met studenten ILL / mei 2019
The sponge, the clay, the brick and the bridge / UNSEEN Amsterdam / samenwerking met de KAKB en de GRA / september 2019