Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Binnen het vakgebied van 3d animatie is een sterke trend te zien richting extreme specialisatie. Zeker in grotere producties wordt elke stap door iemand anders gedaan, wat het proces efficiënter maakt. Veel kennis en vaardigheden overkoepelen echter de vele categorieën waarin het vakgebied is opgedeeld, en in zekere mate zelfs verschillende media. Door de rijkdom aan beschikbare informatie is specialisatie niet strikt noodzakelijk meer. Daarom wil ik me niet laten beperken door hokjesdenken. Ik zoek naar vrijheid in mijn maakproces, en kijk met een open blik naar de technieken, media, en concepten die ik onderzoek. Ik kies niet tussen analoog of digitaal, 2d of 3d, abstract of concreet.
Wie om zich heen kijkt raakt nieuwsgierig, en met kennis van andere technieken en processen als stapstenen wordt het medialandschap een plek om je als maker vrij rond te bewegen.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar doe ik nog steeds wat ik leuk vind: mijn nieuwsgierigheid achterna gaan en vanuit het maakproces mijn omgeving onderzoeken. Ik wil met alles wat ik maak nieuwe dingen leren, en ontdekken met speelse onbevangenheid.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ik heb geleerd op zoek te gaan naar wat ik zelf wil, en waar ik enthousiast van word. Dat shortcuts om te bereiken wat je wilt nodig zijn om projecten binnen een realistisch tijdsframe af te krijgen. Ik heb geleerd dat bewustzijn van je maakproces helpt om keuzes te maken, en dat deze keuzes essentieel zijn om te leren.