Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik zie onwijs veel mogelijkheden in het aangaan van een project. Ik verzadig mij met alle te vinden informatie, op deze manier probeer ik een zo goed mogelijk en sterk kloppend onderzoek neer te zetten. Een terugkerend onderwerp in mijn ontwerpen is de natuur. Een kwestie die mij blijft interesseren. Ik probeer altijd na te denken wat het beste is voor dit gegeven en hoe wij als mens ons leven daaromheen kunnen invullen. Een sterk onderzoek is de basis van mijn project. De uitkomsten verwerk ik in kleine scenario’s. Zo kan ik zoveel mogelijk situaties naast elkaar zetten en aftasten hoe iets precies werkt. Ik heb een goed oog voor wat belangrijk en relevant is, hier kan ik mijzelf dan ook erg in vastbijten. Als ik een krachtig punt heb gevonden, heb ik hier alles voor over. Mijn ontwerpen stralen orde en een goed volgbaar proces uit.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Vanaf september 2021 zal ik starten met de pre-master bouwtechniek aan ArtEZ in Arnhem, om vervolgens door te kunnen stromen naar de master architectuur. Over vijf jaar hoop ik deze master afgerond te hebben waarna ik mijn werkzaamheden als architect kan uitvoeren. Ik zie mijzelf bij een architecten bureau werken, welke ook aandacht heeft voor de combinatie bouw en duurzaamheid. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen op het gebied van innovatie.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

De HKU heeft mij veel vrijheid geboden tijdens mijn gehele loopbaan binnen de opleiding Spatial Design. Hierdoor heb ik mijn creativiteit goed kunnen ontplooien en heb ik mijzelf ontwikkeld tot de persoon die ik nu ben. De HKU heeft mij geleerd om meer te durven, uit mijn comfortzone te stappen en op zoek te gaan naar mijn eigen fascinatie. Het mogen falen tijdens je ontwerpproces is erg belangrijk, want dat zorgt ervoor dat de focus op het project steeds kritischer wordt. Door het vervolgens weer op te pakken, kan je tot een mooi eindresultaat komen.