Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Van kleins af aan heb ik al een grote passie voor interieur en wist ik dat ik later binnenhuisarchitect wilde worden. De afgelopen jaren kwam ik erachter dat mijn interesse verder ging dan alleen interieurs. Dit versterkte dan ook mijn ambitie om architect te worden.
Als ontwerper haal ik veel inspiratie uit het strand en de zee. Dit is voor mij een plek waar ik me vrij voel en tot rust kan komen. Ik vind het dan ook belangrijk dat mijn ontwerpen diezelfde rust en openheid uitstralen en dat dit voelbaar en zichtbaar is.
Veel voorkomende elementen in mijn ontwerpen zijn natuurlijke materialen, beleving en licht. Daarnaast vind ik het belangrijk dat in het ontwerp de omgeving wordt meegenomen. Voor mij zijn dit allemaal elementen die samen een mooie eenheid vormen.
Ik ben iemand die goed overzicht kan houden, netjes te werk gaat en altijd het positieve van alles inziet. In mijn ontwerpproces ga ik vooral heel onderzoekend te werk; door verschillende opties te proberen en de gemaakte stappen te analyseren, krijg ik een goed beeld van wat de mogelijkheden zijn. Door onderzoekend te werk te gaan wil ik uiteindelijk een passend ontwerp creëren met optimaal gebruik van de ruimte.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik heb de ambitie om architect te worden. Dus ik hoop over 5 jaar de master architectuur succesvol te hebben afgerond. Op de kunstacademie heb ik vooral geleerd om vrijer te denken en conceptueel te ontwerpen. Met een master hoop ik meer technische kennis op te doen. Ik denk dat vooral die combinatie van deze twee opleidingen erg waardevol kan zijn.
Daarna zou ik graag willen werken bij een architectenbureau die gespecialiseerd is in architectuur en interieur.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

De afgelopen jaren heb ik vooral veel inzicht gekregen in mijn werkwijze en waar mijn passies en ambities liggen. Daarnaast heb ik geleerd om vrijer te denken en conceptueel te ontwerpen, maar vooral ook om open te staan voor nieuwe inzichten in mijn ontwerpproces.