Ander thema

Technomorphogenesis

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Technomorphogenesis is een project dat de rol van kunstmatige intelligentie (AI) binnen de creatieve sector verkend. Ons project bestaat uit een visuele journal en een expositie met sculpturen en illustraties die reageren op ons onderzoek, inclusief de impact van AI op beeldmakers. Hoewel AI veel nadelen heeft, willen we de mogelijkheid voor een samenwerking tussen mens en AI in het creatieve proces laten zien. Door AI en onszelf vanuit een kritisch maar speels perspectief te onderzoeken, hopen we met ons project de kijker te laten nadenken en de discussie over de mogelijkheden en beperkingen van AI in de creatieve sector te stimuleren. Vormgegeven met organische vormen, fantasievolle wezens en kleurrijke texturen verkennen we samen de wereld van AI en het creatieve makerschap.

Artist statement

Mijn naam is Julian Mostert, Ik ben een multimediale creatieve maker die veel inspiratie haalt uit zijn uit de hand aan het lopende collectie graphic novels, games en rare muziek apparaten. Ook de natuur met in het bijzonder water organismen is een grote inspiratiebron. Graag maak ik sculpturen, illustraties, animaties en muziek experimentaties en probeer deze uitingen ook met elkaar te combineren om de grenzen van het creatieve vak te verbreden. Door mijn fantasie te mengen met de realiteit, creëer ik nieuwe werelden met zowel een luchtige als duistere kant, bewoond door bijzondere wezens. Deze kleurrijke werelden en wezens staan vaak symbool voor abstracte filosofieën, nieuwe technologieën en persoonlijke blikken op hedendaagse situaties.

Mijn makerschap kenmerkt zich door een leergierige blik en een fascinatie voor texturen, wiebelige vormen, mythische wezens, en een combinatie tussen analoog en digitaal. Met mijn projecten wil ik mensen de mogelijkheid geven een nieuwe realiteit binnen te stappen.

Ambities

Het lijkt mij ontzettend leuk om met andere creatieve vrienden een studio / creatieve hub te hebben opgericht waar ruimte is voor individuele en gezamenlijke opdrachten. Een plek waar meerdere disciplines samenkomen en we elkaar inspireren en motiveren. Daarnaast zou ik heel graag een verre reis maken die ik als inspiratie gebruik voor een groot eigen project (eventuele bestemmingen: Japan, Marokko, Chili of Nieuw-Zeeland). En als laatste punt wil ik graag meer tijd investeren en leren over muziek maken en draaien. Dit lijkt mij namelijk heel gaaf om te combineren met mijn visuele werk.

Geleerd tijdens de studie

Mede dankzij de HKU zijn mijn visuele interesses en creatieve identiteit in een sneltreinvaart gegroeid. Ik heb geleerd kritisch onderzoek te doen en mijn werk met regelmaat te bevragen. Door gebruik te maken van de werkplaatsen en de gesprekken met de docenten ben ik erg geïnspireerd geraakt in het maakproces en het gebruiken van nieuwe technieken.