Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Mijn naam is Batjen Lurvink, geboren en getogen in de Achterhoek. Als artiest richt ik mij voornamelijk op hervorming en herstel. Door middel van mijn ontwerpen, fotografie en illustraties neem ik de kijker mee in hoe ik naar de wereld kijk en hoe ik mijn omgeving ervaar. Ik ben voortdurend bezig met het verbeteren van mijn directe leefomgeving. Hierin streef ik naar orde, reorganisatie en genoegdoening. Dit uit zich in onder andere het beter indelen van een keukenla tot het ontwerpen van flexibele ruimtes voor nieuwe vormen van leven.

In mijn werk maak ik gebruik van overdrijving en verheerlijking om de kijker nieuwsgierig te maken. Hiermee wil ik de kijker laten verdwalen in een andere werkelijkheid. Ik ben een sociale, benaderbare en geïnteresseerd persoon. Verschillen kan ik opzij zetten zodat ik raakvlakken kan vinden om eventuele conflicten op te lossen. In hoe ik ben als persoon en de manier waarop ik te werk ga creëer ik bewustwording; ik laat zien dat iedereen een andere perceptie heeft van de realiteit en dat iedereen naast elkaar kan leven als we begripvol met elkaar omgaan.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar ben ik werkzaam vanuit mijn eigen studio met de focus op mijn interieurontwerpen, fotografie en illustraties. Ook verzamel ik meubilair, lampen en decoratie die ik herstel. Deze zijn te leen, te koop of te huur. Daarnaast houd ik mij bezig met het ontwerpen en bouwen van filmsets.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens mijn studie is vertrouwen hebben in mezelf. Het leven rondom mijn studie heeft me laten zien dat de mogelijkheden oneindig zijn. Alles is mogelijk mits je in jezelf gelooft en bereid bent er hard voor te werken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2019 Model voor HKU Graduation Show Fashion Design
2018 Model voor HKU Graduation Show Fashion Design
2018 No Human Is Perfect / Internationaal Project, HKU University of the Arts Utrecht X Köln International School of Design, Keulen Germany