Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Mijn naam is Cindy van Zaanen. Ik ben een ontwerper die fysieke en digitale ontwerpen uitwerkt in een 3D programma. Waar ik achter ben gekomen is dat ik een interesse heb voor het bouwen in 3D programma's. Daarom wilde ik mij ook specialiseren in VR (Virtual Reality). Het leuke van een 3D wereld bouwen is dat het zo realistisch of abstract mogelijk zou kunnen gaan worden. Dus de grenzen zijn eindeloos. Of het nu van fysiek naar digitaal of van digitaal naar fysiek is, ik vind het alle twee leuk om te doen en te creëren. Alles om het verhaal en het beeld duidelijk genoeg te maken voor de doelgroep.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Wat ik graag zou willen bereiken is om een eigen bedrijf over ongeveer vijf jaar te gaan starten. Waar ik mijzelf ook zie werken is in een klein bedrijf. Bij kleine bedrijven krijg je veel verantwoordelijkheid en uitdagingen. Die uitdagingen binnen een werkveld maken je werk interessant en gevarieerd.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Dat ik nog lang niet bent uitgeleerd qua technieken en mijn persoonlijke groei. Ik heb al veel verschillende programma's gebruikt waardoor ik wel een goeie inschatting kan maken hoe lang iets zou kunnen gaan duren. Zelf kan ik nu ook benoemen waar ik goed in ben en waar ik me nog meer in wil specialiseren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

In mijn vrije tijd maak ik graag tekeningen, of het nu lekker ouderwets met pen en papier is, of dat ik er een tekentablet bij pak en een digitale tekening maak, dat maakt voor mij niet uit. Heerlijk om de hele dag creatief bezig te zijn. Daarom ben ik twee Instagram pagina's gestart om daar mijn werk op te promoten. Neem er gerust een kijkje op.