Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Paladin Studios toegankelijker wordt voor vrouwen om te solliciteren en te werken?’. Met deze ontwerp vraag ben ik onderzoek gaan doen naar hoe inclusieve werving kan bijdragen aan een vergroot percentage vrouwen in de (Nederlandse) game industrie. In samenwerking met Paladin Studios, heb ik een handleiding geschreven over het werken aan een inclusievere wervingsprocedure. Met de hulp van verschillende personen uit de game industrie, Paladin en mensen met een passie en expertise in diversiteit en inclusie, is dit project een verzameling van waardevolle perspectieven geworden.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik een plekje in de internationale game industrie te hebben veroverd. Door mijn eigen passies te koppelen aan alles wat ik binnen K&E geleerd heb, ga ik impact te maken. Verder werken aan mijn afstudeerproject of een inclusievere manier van community management realiseren, ik ga mensen verbinden. Ik zie me zelf nog niet op één vaste plek gaan zitten. In de komende jaren wil ik de verschillende bedrijfsstructuren die de game industrie kent, gaan ontdekken en voelen waar ik waarde kan toevoegen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Tijdens Kunst en Economie heb ik mezelf leren kennen. Ik ben iemand die graag mensen bij elkaar brengt en niet bang is om moeilijke thema’s aan te snijden. Door het toepassen van Design Thinking wat we tijdens de opleiding hebben geleerd, kan ik elk probleem wat ik zie gestructureerd aanpakken.
Ook heb ik geleerd dat persoonlijke ontwikkeling oneindig is. Ik denk dat K&E me een hele waardevolle denkwijze heeft aangeleerd waardoor ik kan blijven leren, proberen en creëren.

De opleiding heeft me ook veel kansen geboden. Ik ben sinds mijn tweede jaar actief geweest in de jaarvertegenwoordiging en de opleidingscommissie. Binnen deze functies heb ik de kans gekregen om het gevoel van studenten te vertegenwoordigen in de toets op studeerbaarheid. Ook binnen de studievereniging AFU heb ik een jaar als co-hoofd van de media commissie mogen werken. Deze vier jaar hebben me een groot netwerk en veel toffe kansen gebracht.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

In de afgelopen vier jaar heb ik veel bereikt. Zo ben ik nu ambassadeur voor Women In Games. Een internationale organisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor vrouwen in de game industrie. Door mijn afstudeerproject, ben ik in hun netwerk terecht gekomen en kan ik vanuit de organisatie ondersteunde stappen maken. Door het onderzoek wat ik dit jaar heb uitgevoerd, ben ik ook ambassadeur voor de Code Diversiteit en Inclusie. Dit schooljaar heeft mij veel kansen geboden tot professionele zelfontwikkeling.

Andere projecten die ik tijdens mijn vier jaar op K&E heb gedaan zijn onder andere:
- TNO | Utrecht Overvecht aardgasvrij, verbinding tussen de gemeente en bewoners
- Het Anonieme Brein | Workshops om wachttijden in de GGZ zinvol in te richten
- Smithsonian Folkways | Evaluatie toolkit voor het opstellen van pan-institutionele initiatieven