Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als ontwerper met een focus op materiaal experiment en onderzoek, is het duurzame karakter binnen het ontwerpproces een belangrijk vertrekpunt. Ik maak draagbare kledingstukken waarbij ik herwaardering wil creëren voor afval- en restmateriaal.
Ik heb een liefde voor het vinden van pareltjes in de kringloop. Net dat ene tafeltje vinden die met één likje verf opeens een designer product lijkt.
Zo zie ik dat ook met oude kleding of materialen die je in eerste instantie niet als ‘mooi’ zou beschouwen maar na aanpassingen wel. Ik zet mij in voor een circulaire economie waarbij textiel na gebruik weer verwerkt kan worden tot iets nieuws en dus niet in de afvalbak belandt. Met deze restmaterialen maak ik stofbewerkingen die veel structuur hebben. Deze nieuwe textiele worden ingezet tot kledingstukken voor dames. Het zijn gewaagde statement pieces met een comfortabele fit. In elk kledingstuk zijn veel details zichtbaar. Met mijn ontwerpen wil ik via een hedendaagse innovatieve manier mensen bewust maken van de noodzaak om restmaterialen in te zetten om nieuwe kleding van te maken en dragen.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik zou in de nabije toekomst als assistent of 2e hand van een designer van een klein mode merk willen werken.

Over 5 jaar zou ik met mijn eigen merk FADE, (unieke)Limited edition kledingstukken willen maken vanuit volledige creatieve vrijheid, gericht op slow fashion en niet gebonden aan seizoenscollecties. Ik wil de wegwerpcultuur tegen gaan door de focus op hergebruik van materialen en die verwerken tot statement pieces.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

-Vertrouwen op eigen kunnen en inzicht,
-Vrijheid mogen voelen om te ontwerpen waar ik mij goed bij voel.
Ik merk dat ik me soms beperkt voel in mijn creatieve vrijheid als ik alles moet verantwoorden.
Als ik naar eigen inzicht kan ontwerpen voel ik meer ruimte om alles wat ik afgelopen jaren heb geleerd in te zetten. Ik kom beter tot mijn recht als ik niet beperkt word door restricties of mogelijke meningen van buitenaf.