Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Rijdend door Nederland kan ik mij eindeloos verbazen over hoe ons land in elkaar zit. Als maker reflecteer ik deze gedachte continue met mijn werk. Daarbij probeer ik met een helicopterview boven de samenleving te hangen en vraag mij daarbij af waarom deze is gebouwd op bepaalde zuilen. Waarom is euthanasie een taboe en welke plaats heeft religie nog in ons leven?

Ik streef ernaar om mijn bewondering en verwondering voor de mechanismen en organisatie van de samenleving, die wij voor lief nemen, over te brengen. Met mijn werk wil ik empathie en respect voor onderbelichte onderdelen aanwakkeren en ons aanmoedigen onze relatie met de samenleving te heroverwegen.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over 5 jaar wil ik mij verder ontwikkeld hebben als artiest en kunstenaar. Ik hoop een aantal mooie solo tentoonstellingen te hebben en een gezonde workflow en werkomstandigheden te hebben gecreëerd. Met mijn werk wil ik iets overbrengen en mensen iets vertellen en hoop dat ik over 5 jaar een groep mensen heb kunnen bereiken.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Tijdens de studie heb ik mij ontzettend ontwikkeld als mens en als ontwerper. Tijdens de gehele studie heb ik zoveel mogelijk materialen, technieken en werkwijzen gebruikt en daaruit een eigen handschrift ontwikkeld.