Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Een goed ontwerp begint bij een goed verhaal, dat is mijn overtuiging. Binnen het ontwerpproces besteed ik veel tijd aan het vormen van een sterk gefundeerd concept. Ik geloof dat je een sterk fundament doorvoelt in de rest van het ontwerp. Zodra het verhaal staat worden de ontwerpkeuzes als vanzelf gemaakt. Hierbij heb ik een kritische blik, oog voor detail zonder het grotere verhaal uit het oog te verliezen.
Ik laat me inspireren door de geschiedenis en geest van een plek, de sporen van de tijd op materiaal en door vertellingen van anderen. Ik heb waardering voor wat er al is en kijk goed om me heen. Wat hebben anderen gemaakt en wat vind ik daarvan? Belangrijk daarbij vind ik dat er aandacht en liefde gestopt is in het ontwerp, zowel voor het concept als voor de uitwerking in detail.
In mijn vervolgstudie tot restaurateur hoop ik mijn kennis over ontwerpen te koppelen aan kennis voor conservering. Zodat hetgeen wat mij inspireert kan blijven voortbestaan, zowel in zijn originele vorm als in de vorm die het krijgt in mijn verbeelding.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik aan het hoofd te staan van mijn eigen restauratie atelier. In dit atelier wil ik zowel restaureren als creëren. Wat er al is behouden en met deze vormen en technieken mijn eigen fantasie de vrije loop laten. Het lijkt me fijn om samen te werken met anderen, omdat je van elkaar leert en groeit als mens.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ik denk dat ik als mens heel erg ben gegroeid op HKU. Mijn wereld is groter geworden en ik ben me meer kwetsbaar gaan opstellen. Ik heb geleerd dat het je veel kan opleveren als je dit durft te doen. Oh ja en het is niet erg om fouten te maken, dat levert ook altijd wel iets op, maar dat wil ik soms nog niet geloven...

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2018 ‘UTREFT’ Expositie, Utrecht - organisatie

https://floorjjansen.myportfolio.com/ 

Floorjjansen@outlook.com