Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als grafisch ontwerper experimenteer ik met veel verschillende technieken en stijlen. Ik streef naar een karakteristieke esthetiek en heb een uitgesproken en kritische kijk op de wereld om me heen. De grafische wereld verandert snel en ontwerpers moeten zich daarin snel kunnen aanpassen. Daarbij kijk ik verder dan vastgestelde of klassieke media. Ik benader mijn projecten met een maatschappelijke, politieke of humoristische kijk.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik aangesloten te zijn bij een ontwerpbureau, of er een opgestart te hebben. Ik hoop mijn dagen te vullen met een mix van eigen projecten en werk in opdracht. Idealiter zou dit bij een plek zijn die zich niet toespitst op een enkel medium, maar opdrachten in allerlei verschillende velden behandeld. Ik hoop dan samen te werken met collega's uit verschillende disciplines om zo diverse expertises te kunnen bieden en veelzijdige werken te maken.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

De HKU stimuleert studenten altijd erg veel om maatschappelijk en sociaal geëngageerd werk te maken. Dit heeft mij persoonlijk altijd erg aangesproken en ik heb door de jaren heen veelal ook gezocht naar onderwerpen uit de samenleving om me heen. Ook paste het erg binnen de filosofie van de HKU om veel in de goed georganiseerde werkplaatsen van de HKU te werken. Hier heb ik ontzettend veel tijd doorgebracht. De opties zijn eindeloos en de hulp van de werkplaats-medewerkers altijd fantastisch. Belangrijkste leerpunten de afgelopen jaren zijn denk ik het overbrengen van mijn boodschap geweest en hiervoor veel experimenteren, Niet direct het eerste idee kiezen, feedback verwerken, zoveel mogelijk in de werkplaats werken en dan de beste vorm kiezen voor je boodschap.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Days Ahead: Werkspoorkathedraal (2021)
DeCenter-ReCenter: Filmcafe (2020)
RUIS: sexyland (2019)
Archive Live: Academie Galerie (2019)
Ondertiteld: Utrecht (2017)