Profile Graduation work Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Roxanne Benders

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Kenmerkend voor mijn werk is het materiaal onderzoek. Ik doe onderzoek naar alle mogelijkheden en onmogelijkheden die het materiaal mij te bieden heeft. Mijn werk bestaat voornamelijk uit sculpturen en ik werk steeds weer met andere materialen. Ik hou ervan om nieuwe dingen en technieken te ontdekken. Hierdoor blijf ik mijzelf altijd uitdagen. Iets dat mij kenmerkt is mijn geduld en mijn koppigheid. Juist in weerstand wordt het proces voor mij spannend. De materialen die weigeren om met elkaar verbonden te worden, zie ik als uitdaging om toch samen te brengen.


Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn ambities zijn om bij te kunnen dragen aan een toekomst waarin wij ons richten op het belang van gelijkheid en diversiteit. Ik vind het belangrijk door te blijven leren en te blijven onderzoeken op gebied van mondiale kunst om hier een nieuwe norm van te maken. 

Het liefst zou ik over 5 jaar onderdeel willen zijn van een kunst initiatief waar kunstenaars van over de wereld samen kunnen komen om kunst te maken, waar ruimte kan zijn om kunstlessen of workshops te geven en waar exposities gehouden kunnen worden. Een soort creatieve wereld waarin alles mogelijk is. Daarnaast wil ik mijzelf blijven ontwikkelen als kunstenaar. Door middel van meerdere tegelijk lopende projecten, hoop ik geïnspireerd te blijven door de wereld om mij heen.  


Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Een van mijn belangrijkste lessen is dat er altijd iets nieuws te ontdekken is. Ik hou ervan om te experimenteren met materialen en technieken, waardoor alles steeds opnieuw mogelijk lijkt te zijn. Deze nieuwsgierigheid en zoektocht hoop ik nooit te verliezen. 

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2020 - Expositie 'Sur/Face' t.a.v. Puberproject -HKU

2021 - Exposure - HKU