Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

'Ik ben Carmen en als All-Round media vormgever wil ik mensen het liefst de hectiek van hun dagelijks leven laten vergeten.
Mensen verwonderen en goede herinneringen meegeven is de motivatie in mijn werk.
Tijdens mijn opleiding aan de HKU ben ik erachter gekomen dat ik van veel verschillende tools gebruik wil maken in het vertellen van mijn verhaal. Ik teken, maak video’s, installaties en animaties. Ik wil van begin tot eind onderdeel zijn in het maken van een beleving.
Mijn werk staat vaak in het teken van andere werelden. Geschiedenis, sprookjes en nostalgie zijn grote inspiratiebronnen voor mij. '

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Sinds een paar jaar heb ik een wat grotere fascinatie voor de leisure industrie en daarin het ontwerp van themaparken, dierentuinen en festivals. De uitdaging hierin ligt in het vormgeven van de best mogelijke ervaring voor de bezoeker zodat de bezoeker zich echt even in een andere wereld waant.

De afstudeer opdracht, die ik samen met mijn groepje gedaan heb, ligt al erg in deze richting en ik zou hier graag verder in willen groeien.

Ik zie mijzelf over een paar jaar ook werken bij een bedrijf binnen Nederland wat zich specialiseert in deze industrie.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ik studeer al wat langer aan de HKU. Hiervoor heb ik illustratie gestudeerd, waar ik altijd het idee had dat ik er niet helemaal tussen paste. Na meer dan 3 jaar ben ik alsnog geswitcht naar deze opleiding.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dan ook ‘maak je geen zorgen, probeer niet steeds binnen de lijntjes te kleuren, doe gewoon waar jij je goed bij voelt want er zijn zoveel manieren om ergens te komen.’