Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Vanuit mijn beeldende achtergrond als graficus, tekenaar en illustrator zet ik mijn beelddenkend vermogen in om adolescenten zelf aan het denken te zetten. Hier komt alles uit voort en ik speel daarmee. Door het verkennen van de werkvloer met daarbij het gedrag van de spelers kom ik tot speelse ontwerpen die dicht bij de behoefte van de doelgroep liggen. En door de context mee te nemen kom ik tot een inzetbaar middel. Als toegewijde innovator ontwerp ik in het belang van een betere toekomst die inclusief, circulair en duurzaam ingezet kan worden.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar ben ik, alleen of met een team, interventiemiddelen aan het ontwikkelen die sociale vraagstukken aangaan. Met deze veranderkundige middelen wil ik een zaadje planten in onderwijsorganisaties bij momenten waar verdieping nodig is. De uitdaging voor mij en Metotem in de toekomst ligt in de verschillende dialogen die de totem weet te faciliteren onder verschillende doelgroepen, en in diverse werkvelden.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Je tot Master ontwikkelen is meer dan dromen over verandering. Die ambitie gaat niet zonder innerlijke verkenning - hoe verken je, wat neem je op, wat neem je mee in je ontwerp, en hoe draag je dat naar buiten uit. Ik kwam binnen als maker en educator. Van die krachten ben ik mij bewuster gaan worden. Ik heb geleerd mijn beeldende kant op een professioneel niveau neer te zetten. De stappen die ik maak als innovator neem ik altijd beeldend mee. Daardoor heb ik mijn makerschap verenigd met de nieuwe praktijk van kunsteducatieve innovatie. Daarmee ben ik ook daadkrachtiger geworden in het managen van een project.