Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben Femke Bun: woordkunstenaar, improvisator en (liedjes)schrijver. Onder de naam ‘Absurdichter’ schrijf ik verhalen, gedichten en meerstemmige close-harmony gedichtliedjes. Graag werk ik vanuit intuïtie en inbeeldingsvermogen. Mijn werk is humoristisch maar ook gevat en ik betrek graag de fantasie van mijn publiek in de dingen die ik maak. Met de muziek die ik schrijf, dompel ik mijn publiek onder in een wereld vol mogelijkheden.
De grootste thema’s in mijn eigen werk zijn: (on)gelijkheid, rechtvaardigheid en verschillende soorten relaties. Dit kan gaan van de relatie tussen een steen en een kat tot de relatie tussen meerdere mensen.

Dit jaar ben ik bezig met het onderzoeken van de relatie tussen mens en object en tussen meerdere objecten en hoe deze kunnen doorklinken in de samenleving. Dit doe ik omdat ik het interessant vindt om door ‘de ogen van’ objecten te kijken naar de wereld. Vanaf wanneer heeft iets ‘waarde’? Ik schrijf nu bijvoorbeeld een kort verhaal over de relatie tussen mezelf en mijn fiets die verliefd is geworden op een andere fiets in de stalling bij mijn flat. Ook denk ik na over consent, want worden fietsen niet bijna 100 procent van de tijd ongevraagd bereden? En is dat iets intiems? Wat kunnen we leren van onze spullen en de creaties die we als mens zelf hebben gemaakt?

Naast absurdistisch werk houd ik me ook bezig met vrije improvisatie waarin zowel fysieke performance als muziek en Spoken Word een rol speelt. Op dit moment help ik mee aan een onderzoek over de ruimte tussen realiteit en performance.

De reden waarom ik maak wat ik maak is om mensen op een luchtige manier confronteren met onderwerpen zoals ongelijkheid. Ik wil ontroeren en aan het denken zetten, maar in een ongedwongen sfeer waar ruimte is voor falen en speelsheid en nieuwsgierigheid naar wat zou kunnen zijn.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar heb ik mijn eerste eigen audioverhaal gepubliceerd

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste dat ik meeneem van mijn studie op de HKU is het krachtig leren staan achter het eigen werk dat ik maak en een altijd meebewegend maakproces. Ook samenwerken met mensen uit andere disciplines en het leren geven en ontvangen van waardevolle feedback is iets waar ik naar mijn idee de rest van mijn leven veel aan ga hebben.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2020 toegelaten bij Contemporary Performance Practice aan the Royal Conservatoire of Scotland (CANCELLED due to covid)
2020- release EP 'Yugen' met mijn band PHEMIAN
2019 - halve finale de Grote Prijs van Nederland
2018 - release eigen dubbel album '2017' en 'Typhoon'
2018 - winnares Zeeuwse Belofte
2017 - Tweede plek Kunstbende landelijk
2017 - winnares bandwedstrijd Steenworp Zeeuws-Vlaanderen