Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Het meest fascinerende aan het muzikantschap vind ik het scheppende, creërende vermogen om ook bij de uitvoering van een bekend stuk toch telkens weer iets heel nieuws te laten horen en zien. De spanning tussen de historische uitvoeringspraktijk en de moderne uitvoering waarin daar soms aan vast wordt gehouden en soms juist bewust van af wordt geweken – daar ligt voor mij een belangrijk deel van de fascinatie met musiceren.
Muziek en zang is zoveel meer dan alleen de correcte noten spelen of zingen. Pas als de juiste noten met de juiste techniek gezongen worden, begint voor mij het échte vakmanschap: het publiek emotioneel te betrekken in het verhaal dat de muziek vertelt. In mijn uitvoeringen staat het verhaal en de emotie achter de muziek dan ook centraal.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik wil zingen, zingen en nog meer zingen. Ik wil verhalen vertellen en mensen raken met mijn muziek. Muziek is meer dan een optelsom van noten en tekst, het is een constant communiceren van gevoel en emotie. Over vijf jaar hoop ik dat zowel als solist als in koor- en ensembleverband te doen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Alles kan misgaan. Falen hoort erbij. Iedereen zal een mening over je hebben, over je stem, je muzikaliteit, je persoonlijkheid zelfs. Maar uiteindelijk zijn er maar twee dingen die er toe doen: de muziek, en de manier waarop je die tot leven wilt brengen.