Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Eva Rosita is zangeres en songwriter. Onlangs bracht zij haar eerste single Let You Go uit onder de artiestennaam Eva. Momenteel is zij bezig met het opnemen en produceren van haar debut album. Dit doet zij in samenwerking met een producer en mix engineer.
Geïnspireerd door de diepe, emotionele klankwereld van James Blake en de originele teksten in combinatie met vlotte synths van Agar Agar schrijft Eva songs met haar stem als hoofdingrediënt. Eva creëert een wereld waarin de kwetsbaarheid in de hoogte van haar stem en de soms wat ruwe, harde drum- en synth sounds elkaar ontmoeten. Deze combinatie vertaalt de continue strijd in haar hoofd tussen aan de ene kant het verlangen naar het creëren van esthetiek binnen haar muziek en aan de andere kant het willen uitdrukken van haar frustratie, pijn, boosheid en teleurstelling over haarzelf en de wereld om haar heen.
Eva voelt de drang om door middel van het maken van haar muziek een wereld te creëren waarin zij een gevoel van vrijheid kan ervaren. Door de luisteraar mee te nemen in deze wereld wil zij ook hen laten voelen dat er genoeg ruimte is voor iedereen om te zien, horen, groeien, om er simpelweg gewoon te zijn.

‘I am happily unhappy and I feel very happy about it.’ EVA

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

De komende jaren wil ik mij meer gaan verdiepen in sound design en productie. Aankomend jaar is bedoelt om mij te oriënteren op masters die aansluiten bij mijn leerdoelen. Ik wil veel samenwerken met andere muzikanten en producers, om zoveel mogelijk ervaring op te doen en omdat dit mij veel plezier en energie geeft. Ik ga actief opzoek naar mogelijke samenwerkingen en zal tegelijkertijd altijd flexibel zijn voor dat wat er op mijn pad komt.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het delen van mijn werk en daarbij het ontvangen van feedback is voor mij heel erg belangrijk en leerzaam geweest. Het durven delen van werk wat misschien nog lang niet af is, geeft zoveel vrijheid omdat ik door de input van anderen veel dieper in mijn werk kan duiken en daardoor meer leer over mijzelf, mijn werk en mijn creatief proces. Ook het leren geven van feedback over het werk van de ander heeft mij veel opgeleverd over hoe ik zelf kunst ervaar.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Album release-datum n.t.b.