Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Arrangeur, singer-songwriter en dirigent. Wat mij fascineert aan muzikantschap/componist zijn is het vermogen om door te dringen tot de emoties en harten van mensen, puur door zelf expressief te zijn via deze kunstvorm, en zo bij je publiek iets teweeg te kunnen brengen: muziek waar je je in kan verliezen, waarin je jezelf herkent, waarin je steun vind. Het gevoel onderdeel te zijn van iets groters: de vaardigheden hebben om iets te maken dat iets toevoegt aan de wereld.

Een goede componist en arrangeur zijn is iets wat ik vanaf het begin zag als doel: iets waar je nooit komt, maar altijd elke dag aan werkt/leert, de reis is de bestemming. Praktisch ben ik elke dag bezig met de vaardigheden waar ik mezelf mee profileer: ik heb een symfonisch rock ensemble waar ik zelf voor zing/schrijf, ik ben de dirigent van een 50-koppig hip-hop-orkest, en arrangeren voor band en orkest is een passie en specialisme van me.
Band en orkest vind ik een mooie combinatie omdat het genres en daardoor grenzen overschrijd. Het brengt mensen samen die normaal niet zo snel samen komen en die fusie is verschrikkelijk waardevol: zowel in de wereld van professionele musici, als op muziekscholen voor kinderen. Ik hoop als arrangeur, componist en dirigent iets te weeg te kunnen brengen op dit vlak. Mijn sterke kant als muzikant is dat ik niet bang ben groot te denken, en vervolgens ook te doen.
Ik zie mezelf als een gedreven en ambitieuze componist/arrangeur/muzikaal leider, die makkelijk organisatorische intelligentie en beleid-denken combineert met creatief materiaal, die behulpzaam is en dienstbaar aan het werk en wat er nodig is, een sterke leider met visie, en persoonlijk als kunstenaar altijd hongerig naar meer kennis en verdieping in het werk.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Op korte termijn ga ik een master Musician 3.0 doen om me nog verder te verdiepen in al het bovenstaande, en in die jaren ook een album opnemen met mijn symfonisch rock ensemble: Royalty. Op lange termijn hoop ik de band-orkest formatie in een vorm te kunnen gieten die geschikt is voor muziekscholen in Nederland, arrangeren voor groepen als het metropole, of voor bands dien een orkestraal arrangement willen, en nog veel meer schrijven en maken voor die specifieke bezetting.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Mijn studie heeft me veel geleerd, ook op vlakken waarvan ik niet wist dat ze aan bod zouden komen. Ik ben blij met de harde, theoretische compositie en arrangeer vaardigheden die ik heb opgedaan, maar even blij met de lessen die ik heb geleerd op het gebied van leiderschap, en hoe ik mijn persoonlijkheid kan inzetten op een manier die constructief is binnen leiding geven. De flexible mindset van ‘gewoon doen’ heb ik specifiek bij 3.0 meegekregen en ik ben dankbaar voor alle gave kansen die ik daardoor heb gepakt, wat tot prachtige projecten heeft geleid.