Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

’From powerful electronic sounds to intimate female vocals’.
Als bedroom-producer, zangeres, maker en performer maak ik onder mijn artiestennaam Felicitas engelstalige pop-songs. Ik vind het belangrijk en interessant om rondom het thema 'de intimiteit van de liefde' te werken en ben gefascineerd door mechanische en analoge klanken gecombineerd met mijn zang. De stem als natuurlijke bron intensiveer ik met effecten die fysieke reacties oproepen. Daarbij maak ik gebruik van typische pop-structuren en werk ik met beats die energie aan mijn songs toevoegen. Sinds anderhalf jaar combineer ik deze vorm van componeren en musiceren met improvisatorische dans en beeld. Ik zal altijd op zoek blijven om mijn gevoel niet alleen door muziek bij de luisteraar neer te kunnen zetten, maar een hele ervaring mee te kunnen geven.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

In mijn afstudeerconcert 'INSIDEOUT - things you let me feel' komen al deze elementen die ik in mijn artist statement benoem, samen. Ik zie mijn afstudeerconcert niet alleen als een 'schoolopdracht', maar vooral als een stap in de richting van mijn muzikale carrière. Daarbij speelt mijn artistieke ambitie om een eigen sound te creëren, die niet alleen als popmuziek gezien wordt, een grote rol. Ik wil mijn publiek de mogelijkheid laten zien om verschillende kunststijlen samen te kunnen brengen. We stoppen altijd alles in hoekjes, maar vergeten soms om deze dingen ook te kunnen combineren. Daarbij is mijn doel om juist een 'stijl' te kunnen creëren die niet in een van de hoekjes moet passen maar als nog zijn publiek kan vinden. Om dat om te kunnen zetten werk ik in mijn afstudeerconcert met verschillende kunstenaars samen. Daarnaast werk ik in de organisatie van Nulpunt en loop ik stage bij Gaudeamus. Dit zijn allebei stichtingen die zich daarop concentreren om beginnende kunstenaars, componisten, makers en muzikanten een podium te bieden om te kunnen experimenteren. 
In de verre toekomst wil ik verder werken aan mijn compositie- en producer skills, zoals aan het organiseren en opzetten van projecten.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste wat ik in de loop van mijn studie heb geleerd is het vertrouwen in je eigen werk en het omzetten van je voorstellingen tot een einddoel te komen. Het halve werk begint in je hoofd, maar het omzetten en delen tot een eindproduct te komen is de rest. Daar was ik op begin van mijn studie niet altijd bewust van. Om tot deze conclusie te komen moest ik leren om juist je proces te delen, je kwetsbaar op te stellen en je medestudenten om hulp te vragen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Spotify releases, waaronder ook mijn EP 'i told it to myself, now i'm telling it to everyone else:
https://open.spotify.com/artist/64sQvVYt9ZAVtGpjbrrHBa?si=foD319QhR32RODDRj1NWyQ
Muziekvideo in samenwerking met Yasha Mostert:
https://www.youtube.com/watch?v=QUkKnuf6MQ4