Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

”Om te leren spelen, moet je leren luisteren”. Luisteren is mijn specialisme. Luisteren is voor mij iets anders dan horen. Zowel op het podium als in de studeerkamer, zowel in een studio als in een les. Ik heb geleerd dat het luisteren naar jezelf (ook vanaf een afstand door jezelf als publiek te zien terwijl je speelt) de muziek kan maken of breken. Chick Corea zei ooit: “Play only what you hear. If you don’t hear anything, don’t play anything”.
 In mijn muziek probeer ik continu mijn ervaringen en inspiraties met elkaar te vermengen. De duidelijke en harde kaders die in de muziek worden gesteld, probeer ik te doorbreken. Mijn voorkeur ligt voornamelijk in de zwarte muziek. Ik sla bruggen tussen gospel en jazz, jazz en hiphop, klassiek en RnB, zowel met het spelen als het arrangeren en componeren in deze stijlen. Omdat ik naast mijn hoofdinstrument piano ook basgitaar, fluit en saxofoon speel, maakt dat mijn muziek vaak goed doordacht is en ik in mijn stukken of arrangementen een handtekening kan zetten.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn ambities liggen bij mijn eigen ontwikkeling. Ik wil blijven leren en geïnspireerd blijven raken op elk instrument en door elke stijl. Over vijf jaar wil ik als MD (Musical Director) met grote artiesten werken of hebben gewerkt. Met live arrangementen op muziek van de artiest wil ik muzikaal uitpakken op grote podia binnen en buiten Nederland.
Ook wil ik onder mijn naam “delaney." door blijven produceren en muziek blijven releasen op Spotify en Apple Music.
Tenslotte wil ik vooral nog veel blijven lesgeven en hoop ik de jonge en oude generatie te inspireren om deze prachtige kunst te ontdekken en verder te onderzoeken, zoals ik dat zelf jaren heb gedaan en nog jaren zal blijven doen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is kunnen vertrouwen op mezelf en in mijn eigen weg. Daarbij ook niet bang zijn voor de dingen waar je tegenaan loopt. Gé Bijvoet sprak de onvergetelijke zinnen als: “Het probleem is de deur naar een oplossing” en “als je het probleem niet ziet, ga je het niet oplossen”. Het feit dat de grootste docenten en spelers ook gewoon mensen zijn en dat in ons vakgebied je nooit uitgeleerd bent, zal mij altijd bij blijven.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Released onder de naam delaney. sinds 2020 (Spotify: https://open.spotify.com/artist/33mF58EgWRWcLJWIddSH7h?si=4jQWJTgFQkuh6sF-rRUOEw)
Toetsenist bij: Les Cooles de Ville, Brand Nu Funk, Rikkert van Huisstede
Speelde onder andere in: Carré, Bimhuis, Paradiso, de Melkweg, Sugarfactory