Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Games die ik heb ontwikkeld worden gekenmerkt door het feit dat ze een verfijnde interactieve ervaring bieden met een focus op een uniek concept. Door middel van deze focus probeer ik meestal een game te ontwikkelen die verdiept in plaats van verbreed. Op deze manier is kwaliteit terug te zien in de games waaraan ik heb meegewerkt. Ik ben een game developer met oog voor game design. Ik ben altijd een goede schakel geweest tussen de technische en ontwerpende kant in het ontwikkelproces en vind deze samenwerking belangrijk voor het ontwikkelen van een goede game.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Het lijkt me interessant om een rol te vinden die goed bij mijn technische en ontwerpende kwaliteiten past. Een functie waarbij ik wellicht fungeer op het gebied tussen game development en game design en dan denk ik aan technical game designer of gameplay programmer met een focus op digital prototyping. Ik hoop een van deze rollen of een soortgelijke rol te kunnen vervullen en daarmee werkervaring op te doen.
Het is ook altijd een ambitie geweest om een volwaardige game uit te brengen. Met deze ambitie kwam ik binnen op HKU. En nu heb ik meerdere projecten en games gemaakt. Het lijkt me gaaf om ook een keer zelf langer aan een eigen game te werken en we gaan zien of dit binnen 5 jaar lukt.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste wat ik tijdens de studie heb geleerd, is dat ik grip heb gekregen op hoe het is om in een team een game te ontwikkelen. Er zit heel veel verschuild achter het ontwikkelproces van een game en ik merk dat ik bij ieder project weer nieuwe dingen leer. Dit soort projecten zijn leerervaringen die me inzicht hebben gegeven en die zou ik in een andere vorm niet zo goed hebben geleerd.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Global Game Jam 2019 Audience en Best Game Award op HKU met de game "Sh!t Happens".