Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Van kinds af aan heb ik al een fascinatie gehad met monsters, draken, machines, de ruimte en het uitzoeken hoe de wereld in elkaar zit, om zo die regels weer te breken in de tekeningen die ik maak. Tegenwoordig heb ik die fascinaties nog steeds en ben ik altijd bezig met het leren over de wereld, en over verhalen van de mensen die er leven. In mijn werk probeer ik altijd een contrast te vinden tussen mooi en gruwelijk, horror en humor. Ik hou van kleur en vorm en ik hou ervan om uit te zoeken hoe ik dit alles kan gebruiken om iemand iets te laten voelen, en een uitweg te geven. Mijn werk is voor iedereen die gefascineerd door het andere, en die comfort vindt in dingen die door veel mensen verkeerd begrepen worden.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Wat ik over een paar jaar bereikt wil hebben vind ik altijd een moeilijke vraag om concreet antwoord op te geven, omdat het antwoord voor mij zo vaak veranderd. Ik denk wat ik het liefst wil bereiken is het gevoel dat ik iets voor een ander of een groep mensen betekend heb met mijn werk. Of dat nou gebeurd is door het werken in een indie studio, als freelancer of als iets compleet anders, dat maakt me niet zo uit. Iets wat ik wel zeker weet, is dat je mij niet snel werkende zult zien bij een grote AAA studio!

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is denk ik hoe makkelijk het eigenlijk is om zelf op zoek te gaan naar manieren om beter te worden, en dat de artist wereld over het algemeen geen zee met haaien is. Bijna iedereen is bereid om elkaar te helpen, en als je open staat om van anderen te leren en anderen ook te helpen zal je een stuk verder komen dan wanneer je jezelf opsluit in je eigen bubbel!