Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ids Timmerije (1996) is een mixed media kunstenaar wiens werk wordt gekenmerkt door iteratieve en associatieve processen die voortkomen uit kortstondige obsessies. Zijn creatieve proces vindt zijn oorsprong in materialen en objecten die hij direct bij de hand heeft. Elke stap na de eerste verloopt via deze korte obsessies, variërend van internetcultuur tot robotstofzuigers. Via snel evoluerende beelden en testobjecten probeert hij de relaties te bestuderen die hij ziet tussen dingen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben. Deze vaak cynische, ongemakkelijke en toevallige intieme relaties resulteren in installaties die de vragen proberen op te roepen: waarom kijk ik dit, en waarom wil ik blijven kijken?

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik deels voor mezelf te werken en deels bij een design/kunst studio. Ik wil graag de vrijheid van voor mezelf werken houden aangezien ik dit ontzettend fijn vind. Daarbij wil ik wel aan grotere projecten in teamverband meewerken. Het belangrijkste is in het vakgebied een plek te hebben gevonden.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat ik ontzettend flexibel ben in de media die ik gebruik. Hierdoor ben ik ongebonden aan één vast medium en heb ik de mogelijkheid alles te maken wat ik kan bedenken. Hierdoor ben ik heel erg in oplossingen gaan denken; wat heb ik nodig en hoe ga ik dit bereiken?