Profile Graduation work
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Technical Art is mijn specialisme. Technical Art is een specialisme dat de technische vaardigheden van game development combineert met de artistieke vaardigheden van game art. In de industrie komt het vaak voor dat een game artist zich specialiseerd in Technical Art. Hierdoor zien zij Technical Art vanuit een artistiek perspectief. Ik ben hierin uniek, omdat ik mezelf in Technical Art specialiseer vanuit game development. Mijn unieke perspectief zorgt ervoor dat ik extra goed ben in het technische gedeelte van Technical Art. Hierdoor ben ik erg goed in staat om creatieve oplossingen te bedenken voor het optimaliseren van games. Daarnaast heb ik een oog voor details voor niet alleen de art maar ook het technische gedeelte.

Mijn werk is extra uniek, omdat ik binnen mijn werk erg let op de levendigheid. Ik vind het namelijk erg mooi en interessant dat onderdelen in een game er levendig uit zien en voelen. Hiervoor heb ik speciale truckjes die ik gebruik binnen mijn werk die ik afgeleid heb van de natuur.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn voornaamste ambitie is het maken van online games. Sinds ik klein ben, heb ik al online spellen bedacht die ik tot de dag van vandaag nog steeds wil gaan uitwerken. Als ik hiervoor mijn eigen bedrijf moet opstarten om dit te kunnen realiseren doe ik dat met plezier. Dit is niet perse een ambitie die ik binnen vijf jaar behaald wil hebben. Maar ik zal binnen deze vijf jaar zeker er naar toe werken. Ik vind het ook belangrijk dat ik binnen deze vijf jaar mezelf nog meer ga ontwikkelen, zodat ik in een sterke positie sta binnen de industrie.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Mijn studie heeft ervoor gezorgd dat het voor mij mogelijk was om in contact te komen met verschillende aspecten van het creeëren van games. Hierdoor heb ik een breed scala aan vaardigheden die ik zelf verder heb kunnen ontwikkelen. Mijn studie heeft mij aangeleerd hoe ik met een ontwerpende blik tegen games aan moet kijken. Helaas heeft de studie mij niet veel technische vaardigheden aangeleerd. Mijn technische vaardigheden heb ik vooral kunnen ontwikkelen met behulp van mijn mede studenten, mijn onderzoekende vaardigheden en mijn discipline.