Theater

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Theater

Exposure strijkt neer op het Wisselspoor 

Afstudeerders van HKU Theater creëren 500 m2 theatrale tussenruimte. 

HKU Theater strijkt van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli tijdens Exposure neer op het Wisselspoor en toveren een voormalig kantoorpand van 500m2 om tot theatrale tussenruimte. Afstudeerders van de opleidingen Interactive Performance Design, Theatre Design en Master Scenography presenteren hier de resultaten van hun ruimtelijk onderzoek. Verwacht theatrale installaties, ruimtelijke ontwerpen, kostuums, maquettes en interactieve ervaringen.  

Wisselspoor: een nieuwe stadswijk in transitie 
Een bezoek aan Exposure van HKU Theater is een wandeling door een pand in een stedelijke omgeving die er beide over afzienbare tijd niet meer gaan zijn. Waar eens het werkspoor was en later een bedrijventerrein van NS, verrijst de komende jaren een nieuwe stadswijk: Wisselspoor. Een plek in transitie waar rafelranden steeds meer gepolijst worden en plooien worden gladgestreken. Of blijft de dynamiek hier de komende jaren en brengen nieuwe bewoners nieuwe energie en ideeën over samenleven en -werken in de stad met zich mee?  

Locatie is onderdeel van het eindwerk zelf 
Veel van de getoonde werken zijn locatiespecifiek en gaan een expliciete relatie aan met de snel veranderende stedelijke omgeving om hen heen. Afstudeerders startten medio mei fulltime met werken op locatie. Ze bliezen het stof van vensterbanken, stapelden tapijttegels op, lichtten systeemplafonds en transformeerden muren tot expositiewanden. Het werk dat ze hier presenteren is eenmalig in deze vorm en op deze locatie te zien. De omgeving is niet alleen decor, maar onlosmakelijk onderdeel van het eindwerk zelf. 

Tot Exposure! 
Stap binnen bij Exposure op het Wisselspoor, laat je verbazen en verwonderen, zie nieuwe perspectieven en de wereld soms op zijn kop, scherp je zintuigen en zet je hoofd aan het denken. Voor meer informatie over alle afstudeerders en hun werk: zie hkutheaterpresenteert.nl en exposure.hku.nl. 

Locatie:  2e daalsedijk 8 te Utrecht 

Toegang: gratis.  

Openingstijden: 

28 juni - 18:00 – 22:00 (Opening) 
29 juni - 13:00 – 21:00* 
30 juni - 13:00 – 21:00* 
1 juli - 13:00 – 18:00* 
2 juli  - 13:00 – 18:00* 

*Op 29, 30, 31 juni en 1 en 2 juli start er elk heel uur een rondleiding. De rondleidingen worden georganiseerd door de studenten zelf. 

Exposanten Interactive Performance Design 
Thomas Coehoorn 
Lieve Van Engelenburg 
Florence Gommans 
Hannelore Havelaar 
Roos Jepma 
Simon Michels 
Vos Van der Noordt 

Exposanten Theatre Design 
Sofie Smits 
Jasmijn Piek 
Tina van der Helm 
Vita de Pater 
Ilse van Boekhoven

Exposanten MA Scenography  
Thijs Baselmans 
Madelief Beek  
Verena Wieland  
Anna Zorzi  
Kate Young  

Team
Trudy Hekman - Curator, tentoonstellingontwerp
Sophie Simenel - Producent
Mirjam Jesse - Coordinator Projectbureau 
Zoey Benschop en Trudy Hekman - Campagnebeeld en ontwerp tentoonstelling 
Timmermensen: Evert Schermerhorn, Robert Groenewald, Tessa Verbei 

Met dank aan: locatieeigenaar NS en beheerder HOD, de buren en alle werkplaatsen en medewerkers van HKU Theater en Pastoe.