Kennismaken

Daan Sekreve
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als ik terug kijk naar mijn werk heeft alles te maken met een overkoepelend thema: ‘Wederzijds onbegrip’. Dit alles heeft te maken met de omgeving waar ik ben opgegroeid, het Westland. Ik hield mijzelf bezig met kunst en cultuur terwijl mijn omgeving alleen maar oog had voor het algemene gedachtengoed. Als men een beetje afweek van het algemene gedachtegoed werd er raar naar je omgekeken. Mijn interesse in kunst werd in mijn optiek niet geaccepteerd.

Dit kon ik niet begrijpen en dit begrijp ik op de dag van vandaag nog steeds niet. Ik bevraag het, ik zoek naar het antwoord op die vraag. Maar ik krijg of heb nog steeds geen antwoord op die vraag. Het is haast absurd het men soms met elkaar omgaat. Dit is mijn inspiratie. Vandaar absurdisme. Absurdisme is een vertolking van de wereld die ik niet begrijp en nooit zal gaan begrijpen. Het is de mysterie zelf.

De absurditeit van de maatschappij probeer ik te combineren met persoonlijke gebeurtenissen waardoor ik de wetten en regels van de filmische werkelijkheid kan doen laten kantelen. Hier mee geef ik geen antwoord op de vraag, maar probeer ik iets aan te kaarten.

Als Regisseur/scenarist beoog ik geen vertroosting met mijn werk, ik wil juist dat men nadenkt over het leven. Over hun eigen normen en waarden. Vandaar dat ik niets uitleg. Alles gebeurt gewoon met de loop van het leven. Mijn werk is bedoeld om een dialoog uit te lokken.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Na tien jaar studeren ben ik echt toe aan werken, ik kan niet wachten om te beginnen in het werkveld. Omdat mijn focus de afgelopen vier jaar op de HKU bij regie en scenario ligt, wil ik dit voortzetten. Mijn doel is dan ook om binnen deze 5 jaar een aantal korte fictie films te maken. Waarbij ik nog meer kan experimenteren met absurdisme in film. Ik wil nog meer mijn eigen handschrift ontwikkelen binnen het absurdisme. Hiernaast ben ik ook druk bezig met muziek maken onder de naam Roomsmoes. Hierbij kan ik mijn doelstellingen ook in uitoefenen. Tekstueel maar ook visueel.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Dat mijn persoonlijke groei en ontwikkeling bijna samen of zelfs één is met mijn makerschap. Dat die twee een eenheid vormen. Een eenheid waar ik zelfverzekerder van ben geworden. Door middel van jezelf open te stellen naar anderen, samenwerken en goede communiceren. Maar ook eigenwijs te durven zijn en mijn eigen plan durven voortzetten en hierin een vertaalslag weet te maken op het gebied van film. Dat mijn bewustwording is gegroeid door middel van zelfreflectie.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

-