Kennismaken

Jordi Verrijdt
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als editorial en grafisch ontwerper met een fascinatie voor complexiteit binnen thematiek, neem ik graag de toeschouwer mee in een persoonlijke zoektocht binnen mijn werk. Waarin de oplossing niet centraal staat, maar ik de kijker uitnodig haar eigen zoektocht te starten. Binnen mijn ontwerpkeuzes werk ik graag met elementen als abstractie, typografie en subtiel gebruik van kleur. Het abstraheren speelt een belangrijke rol in mijn proces. Verschillende media als print en projectie zijn uitingen waarin mijn werk het beste tot zijn recht komt. 

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Binnen 5 jaar hoop ik als ontwerper werk te kunnen maken wat zowel vanuit een eigen interesse veld komt als werk wat meer toegepast is. Dit hoop ik te kunnen combineren vanuit een eigen ontwerp studio als zelfstandig grafisch ontwerper. Deze opdrachten mogen zo divers mogelijk zijn zodat ik mijzelf continu kan blijven uitdagen en het werk nooit saai of eentonig wordt.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Naar het proces blijven kijken en jezelf serieus nemen. Niet de eerste de beste keuze voorlief nemen maar blijven zoeken naar uitdagingen en nieuwe vorm elementen. Ook vertrouwen het vertrouwen hebben in je eigen expertise. Ik zie het vak grafisch ontwerp als een manier om als narrator een fascinatie over te brengen, tegelijk staan deze ontwikkelingen zeker niet stil en blijft het altijd een uitdaging om jezelf te blijven ontwikkelen

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exposure HKU (2021)
LOU - Utrecht, NL

DE-CENTER RE-CENTER (2020)
Filmcafe - Utrecht, NL

Druk (2019)
EKKO - Utrecht, NL

Archive Live (2019)
AG - Utrecht, NL

RUIS (2019)
Sexyland - Amsterdam, NL

Multiplicity (2018)
LEEN - Utrecht, NL

Ondertiteld (2017)
Utrecht, NL