Kennismaken

Stefan Dobrev
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

In een tijd van snelle communicatie en hyperrealisme, waarin we zoveel van onszelf blootgeven online zolang het maar in in de pasvorm van onze sociale geaccepteerde maatstaven past. Raak ik gefascineerd door het kantelpunt van mooi en lelijk, van normaal en absurd en probeer ik juist hetgeen dat we uit schaamte zo diep mogelijk weg proberen te stoppen op een podium te plaatsen. Ik zoek de confrontatie op met mezelf en met jou en probeer een spiegel voor te houden. Is het werkelijk zo raar, absurd en ongemakkelijk? Of is het eigenlijk heel normaal en vertrouwd.

Ik begeef mij op de grens tussen kunst en design. Als product ontwerper ben ik oplossingsgericht ingesteld, als kunstenaar op zoek naar het ontastbare tastbaar te maken. Een gevoel overbrengen in een ruimtelijke vorm. Het resultaat is surrealistisch en direct.

Ik hoop je gerust te stellen met dit ongemak.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Meer en beter werk met 'walging' als thema. Een aantal mooie tentoonstellingen te hebben gehad.
Een mooi werkplek met een mooi collectief dat zich begeeft tussen design kunst, muziek en film.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ongelofelijk ontwikkeld als mens met een oog voor kunst en design. Ik heb geleerd hoe ik mijn fascinaties tastbaar kan maken aan de hand van onderzoek, ontwerp, materiaal en hoe ik anderen daarin mee kan nemen.