Kennismaken

Jesse Wolff
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als maker en onwetende bioloog zoek ik naar manieren om mijn dagelijkse dosis inspiratie samen te voegen. Artisticiteit vinden in het leven om mij heen, het onmogelijke uitsluiten en nieuwe wegen te openen.

Wat mijn werk uniek maakt is dat er niet veel bananenplant-kwekers zijn in ons land. De kennis die wij hebben rondom deze plant is dan ook erg schaars.

De Nederlandse banaan moet voor een nieuwe beweging zorgen in onze economie. Ik wil laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om vruchten die je normaal alleen in een tropisch klimaat ziet, te kweken in ons eigen land, Nederland. Import hoeft niet de enige oplossing te zijn.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

De komende jaren hou ik mijn bananen project vooral op de achtergrond, Ik haal vooral veel inspiratie uit mijn wijde omgeving en sociale contacten. Mijn hoofdfocus ligt nu op mijn kledingmerk Green Paper Boys en freelance werk als grafisch vormgever. Ik vind het belangrijk om kansen te creëren en mijzelf nieuwsgierig te houden, doorzettingsvermogen en uiteindelijk de eerste stappen maken naar een Nederlandse banaan, Het succes en plezier vinden met Green Paper Boys en uitdagingen aangaan binnen het vakgebied grafische vormgeving.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Creëer kansen, blijf niet stil zitten maar probeer van alle beetjes wat te proeven. Uiteindelijk komt dat allemaal vanzelf samen en maakt het je tot wie je bent.