Interactief ontwerp
Crossovers
Installatie
Social design
Experience design
Interactieve kunst
Sociale veiligheid

VRIJSPEL

Aniek Karina
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
                                              VRIJSPEL            

                                                                                              Aniek Karina                              

 
Mijn afstudeerproject VRIJSPEL is een interactieve installatie waar de bezoekers spelenderwijs het vraagstuk keuzevrijheid gaan onderzoeken. We hebben tegenwoordig zoveel keuzes te maken, volgen vaak de mensen die ons voorgingen en zijn niet altijd bewust van het feit dat je terug mag komen op de keuzes die je gemaakt hebt. Tijdens mijn zoektocht naar wat ik na mijn studie wil doen merkte ik dat ik veel druk voelde van de maatschappij en het zwaar liet wegen wat andere studiegenoten gingen doen of welk pad familieleden bewandeld hadden. Even hiervoor tijdens mijn stage in Parijs voelde ik juist de vrijheid van alle mogelijkheden. Als reactie op het beklemmende gevoel ben ik een installatie gaan maken waarin ik bezoekers het plezier en de vrijheid van keuzes maken wil laten ervaren. De installatie is een mix tussen de digitale en fysieke wereld. Aan de hand van lichtprojecties, geluid en aanraking van de objecten prikkel je je zintuigen en stap je in een wereld waarin je je kan laten verwonderen. 

Door middel van spel elementen wil ik bezoekers op een luchtige manier laten nadenken over het begrip keuzevrijheid. In mijn installatie krijg je alle ruimte om te onderzoeken welke emoties er bij jou opgeroepen worden.

Wees welkom om je te laten verwonderen. 


Beweeg, voel, hoor en ervaar...      Videograaf: Pasqual Amade & Najim Jansen. Model: Melanie Groenendijk. Sound designer: Dillan Sondervan


Loop je mee door de belevingswereld? 

Een beleving komt het beste tot uiting als je zelf mag spelen. Ga op in de ruimte en ervaar om je heen lichten, schaduwen, geluiden en materialen


De beleving is nu aan jou...

Klik op de link en speel!

VRIJSPEL - jou ervaringEen wereld waarin niets goed of fout is, waar je op andere manieren mag kijken, waar er ruimte is voor een gesprek, maar vooral waarin je je mag laten verwonderen. Dit is een wereld waarnaar ik, Aniek Karina, als ervaringsontwerper naar op zoek ben. Mijn drijfveer is om mensen te laten verwonderen en zo nader tot elkaar te laten komen. In mijn installaties ga ik op zoek naar nieuwe belevingswerelden waarin je op een luchtige manier en al spelenderwijs abstracte emoties mag onderzoeken en waarderen. Hoe complex of spannend deze ook zijn. 


Aan de hand van een mix van de digitale en fysieke wereld, maak ik installaties waarin je als bezoeker een interactie aan kunt gaan. Mijn achtergrond in Fashion Design heeft me bewust gemaakt van de werking van bepaalde materialen op emoties en zintuigen. De wisselwerking tussen de mens en het object is voor mij essentieel. Je perspectief verandert door in de installaties de ervaring toe te laten en de empathie voor de ander te vergroten. Als onderzoekende maker bevind ik mij in verschillende vakgebieden en ben ik voor mijn projecten steeds op zoek naar wat voor materialen en vormen de ervaring het beste overbrengen. Aan de hand van de verschillende ervaringen van de bezoekers ontwikkel ik mijn werelden steeds verder, zodat er een ruimte ontstaat waarin elke emotie er mag zijn. 

Laat je meevoeren in een speelse en waardevolle ervaring van emoties. 

 

Samengewerkt met sound designer: Dillan Sondervan, Instagram: lowaddictssoundsystem