Kennismaken

STEF VAN DER LAAN
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik vooral werk vanuit een stilistische blik. Ik neem onderwerpen en thema’s die mij esthetisch aanspreken en verwerk die in mijn collecties. Ik maak graag draagbare kleding, die ik op mijzelf, of die ik op anderen zou willen zien. Thema’s die bij mij vaak terug komen zijn eigenheid en kleding die je je sterker laten voelen. Ik wil met mijn werk mensen zelfverzekerder maken, zoals ik dat bij mijzelf ook doe wanneer ik mij aankleed voor situaties waarin ik dat nodig heb.
Door de jaren heen ben ik me ook bewuster gaan worden van het effect van de mode-industrie op onze planeet, waardoor ik voorzichtiger omga met nieuwe materialen. Voor mijn eindwerk heb ik exclusief gebruik gemaakt van tweedehands materiaal. Deze heb ik op verscheidene manieren bewerkt om ze een modernere uitstraling te geven en ze samen te balanceren met mijn thematiek en visie.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik wil mij de aankomende periode gaan richten op het zoeken van een bedrijf dat bij mij past qua stijl en werkomgeving. In mijn ideale wereld zou ik bij een (commercieel) bedrijf als een junior designer beginnen om daar verder te leren en te groeien. Ook wil ik met de contacten die ik heb via mijn modellenwerk, wat styling werk gaan doen. Hier wil ik mijn portfolio mee opbouwen.
Over 5 jaar zou ik dus het liefst aan het werk zijn binnen een merk dat bij mij past en tegelijkertijd mij bezig houden met het ontwerpen van een eigen commerciële collectie van wearables die ik zelf mis in mijn kast met de aandacht op goede fit en duurzame materialen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Voor mij is het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren geleerd heb; vertrouwen op mijn eigen kunnen. Hier en daar mag daar nog aan gewerkt worden, maar ik ben de laatste 4 jaar zeer gegroeid in mijn zelfverzekerdheid en in mijn gevoel van eigenwaarde. Ik heb geleerd om meer te durven, iets van mezelf te laten zien en minder bang zijn voor andermans oordeel. Vertrouwen op mijn eigen gevoel en niet te veel twijfelen. Ook ben ik mij zoals eerder genoemd meer gaan interesseren in meer duurzame keuzes in de mode-industrie en vind dit zeker een interessant onderwerp om mij meer in te verdiepen de aankomende periode.