Kennismaken

Youri Verdonk
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

De kern van mijn afstuderen was informatie overdracht van ingewikkelde onderwerpen door middel van audiovisuele producties. Hierin zitten ook thema's als taboe doorbreken, ownership en storytelling verwerkt.
Wat mijn werk uniek maakt is de samenwerking tussen de creatieve industrie en de medische wereld die direct inspeelt op de behoeftes van zowel de medische specialisten als de patiënten. Hierdoor kan er op een breed niveau waarde gecreëerd worden.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

De komende vijf jaar zou ik graag meer willen doen met video productie en innovaties binnen de zorg. Binnen de medische wereld is er nog veel te behalen op het gebied van patiënten ervaring. Met behulp van Design Thinking en creatieve interventies hoop ik bij te kunnen dragen aan een positievere ervaring voor de patiënt en werkontlasting van de medische specialist.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

De toegevoegde waarde van samenwerkingen tussen diverse werkvelden. De frisse blik van iemand uit een ander werkveld kan een diep geworteld probleem losschudden en perspectief bieden op nieuwe innovaties.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Nominatie HKU Award Vernieuwing

Nominatie Gemeenteprijs Utrecht

Geloof Me | De documentaire
https://www.facebook.com/kunstkathedraalpresents
https://vimeo.com/kunstkathedraalpresents