Kennismaken

Lise Nijkamp
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

De meerwaarde van dit platform zit met name in de kansen die het beginnende artiesten biedt, zij zullen zich sneller ontwikkelen in de tijd voordat zij afgestudeerd zijn. Momenteel moet er nog een inhaalslag gemaakt worden op het gebied van zelfontwikkeling en ondernemerschap wanneer zij hun studie aan het conservatorium afronden. Door het hebben van al het benodigde materiaal, kennis van experts én daarmee het bouwen aan een netwerk, zal dit als een kickstarter kunnen werken voor een carrière als muzikant.
Niet alleen voor startende artiesten voegt dit platform meerwaarde toe, ook voor de boekers en managers is het overzichtelijk om te kunnen zien waar welke artiesten zich bevinden. Bij welk label ze staan ingeschreven, of ze al een manager hebben, of een drummer in vier verschillende bands speelt. Dit zal allemaal te vinden zijn op het profiel van de gebruiker, hierdoor wordt er meer inzicht aangebracht op plekken waar het nu soms nog ontbreekt.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Tijdens deze studie heb ik een fascinatie ontwikkeld voor het overbrengen van verhalen en ervaringen, hier ga ik mij de komende twee jaar nog verder in verdiepen tijdens een master communicatie- en informatiewetenschappen. Na deze tweejarige opleiding hoop ik het werkveld in te stappen met een rugzak gevuld met een mooie combinatie creativiteit én theoretische kennis die ik kan inzetten op het gebied van marketing en klantervaringen. De precieze inhoud hiervan heb ik nog niet uitgedacht, dit zal zich naar mijn verwachting in de toekomst steeds verder vormen. De evenementenorganisator in mij zou ooit nog als weddingplanner aan de slag gaan, wie weet heb ik over vijf jaar mijn eerste bruiloft gerealiseerd ;).

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste dat ik tijdens deze studie heb geleerd is om te vertrouwen op de processen die je doorloopt. Het is niet altijd mogelijk om alles vlekkeloos te laten verlopen, en dat is ook niet het belangrijkste doel. Het gaat erom dat je ervoor kiest hoe je hierop reageert en bijdraait wanneer dat nodig is, het maakt niet uit of je dan juist even meer of minder gas moet geven.