Kennismaken

Robbert van Binsbergen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

“Melancholie is het geluk om verdrietig te zijn,” schreef de Frans-Romantische auteur Victor Hugo. Met deze uitspraak viert Hugo het universele gevoel van melancholie. Iedereen is bekend met lijden en rouw; door het leven heen proberen we allemaal onze eigen weg (terug) te vinden naar het comfort van vreugde. Het verlangen van de mens om te herstellen van tragedie fascineert mij en vind ik wonderschoon.

De vele gezichten van melancholie vormen een leidraad binnen mijn ontwerppraktijk. Deze fascinatie komt voort uit de depressie die een groot gedeelte van mijn leven heeft bepaald. Ik geloof dat het terugvinden van persoonlijk geluk mij heeft gevormd als mens en maker.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik wil een master in Grafische Vormgeving volgen om mijn verschillende fascinaties op het snijvlak van design, cultuur en maatschappij uit te diepen en mijn technische - en onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast wil ik graag voor een studio ontwerpen die actief samenwerkingen aangaat met de kunst- en cultuursector. Ik heb het samenwerken met andere ontwerpers en kunstenaars ervaren als een verrijking van mijn eigen praktijk.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Durf kritisch en mondig te zijn. Streef in gelijke mate naar persoonlijke en professionele groei.