website
interface design
social design
infographic
artwork
digitale media
interactief design
gezondheid en welzijn

Kimberley van Dijk

Kimberley van Dijk
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben Kimberley van Dijk. Als ontwerper maak ik (digital) art, bedenk ik concepten voor innovatieve projecten en specialiseer ik mij in het aansturen van het creatieve proces binnen een team. Met mijn werk wil ik erkenning geven voor de problemen van jongeren met name op het gebied van mentale gezondheid.

Voor mij is het belangrijk dat ik een persoonlijke link heb met het onderwerp, zodat ik mij beter kan verdiepen in de behoefte van de doelgroep. Zo is het thema van mijn afstudeerproject ontstaan uit het begrip HSP. Ik ben namelijk zelf hoogsensitief en dat is terug te zien in mijn werk/creatieve proces.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Het is mijn ambitie om met mijn werk te kunnen bijdragen aan een mentaal gezonder klimaat op nationaal en internationaal niveau. Qua positionering in het werkveld is dit de richting (creatieve oplossingen bedenken voor diverse sociaal–maatschappelijke problemen), waar ik mij verder in wil ontwikkelen als ontwerper.

Ook is het mijn droom om als creatieve ondernemer zelf een non-profit bedrijf op te zetten met een gedreven team. Maar eerst wil ikzelf nog meer ervaring opdoen. Vandaar dat ik wil doorstromen naar een andere HKU studie, Design for Change and Innovation.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Op het gebied van concept thinking, projectmanagement en samenwerken in een multidisciplinair team ben ik erg gegroeid. Ook is mijn beeldende vermogen sterker geworden, ondanks ik het nog wel lastig vind mijn concepten echt uit te werken en niet alleen in mijn hoofd te laten sudderen. Want het kan altijd beter, dus op het gebied van mijn perfectionisme is er zeker nog ruimte voor groei.

Gezien je veel pitches en presentaties moest geven, heb ik veel feedback ontvangen en zelf gegeven. Ik werd door de docenten en klasgenoten constant uitgedaagd om wat kritischer en eigenzinnig te zijn op een respectvolle manier.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Tijdens mijn eerste leerjaar heb ik een interview mogen geven – Met beeld en geluid een experience neerzetten) – voor op de website van deze studie. Zie link: https://www.hku.nl/verhalen/met-beeld-en-geluid-een-experience-neerzetten.

De meeste van mijn projecten heb ik als ‘Proof of concept’ gepresenteerd. Voor het Bevrijdingsfestival Utrecht mocht mijn team onze beleving laten zien op de officiële website om 75 jaar vrijheid te vieren: https://www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl/1945-beleef-dit-digitaal-hoorspel/