Kennismaken

Liesanne Grim
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben een digitale maker die af en toe een uitstapje maakt naar het analoge. Ik heb geaccepteerd dat de wereld digitaal is en het internet je overal volgt. Dit besef heeft ervoor gezorgd dat ik hier vaak gebruik van maak. Interactie is een belangrijk aspect in mijn werk. Ditzelfde geldt voor materiaal en kleur. Een object zonder textuur is een grijs vlak zonder herkenningspunten. Door er kleur of materiaal aan toe te voegen kan hiermee gespeeld worden. Als maker werk ik vaak met de natuur als thematiek. Ik ontwerp niet meer in het voordeel van de mens, maar ik wil een verhaal vertellen vanuit het perspectief van de ‘non-human’. We leven in een wereld waarin dat noodzakelijk is geworden.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over 5 jaar wil ik werken bij een studio die zich bezig houdt met thema's zoals de natuur en technologie. Interactie creëren blijft voor mij een belangrijk aspect. Ik wil dit gebied verkennen, ontdekken wat de mogelijkheden zijn, maar ook wat er in de toekomst mogelijk gaat worden. Technologie is constant aan het veranderen en daar wil ik gebruik van maken.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ik heb altijd de ruimte gekregen om verschillende media te ontdekken en deze in te zetten. Door het gevarieerde aanbod in de werkplaatsen en lessen, heb ik veel kunnen experimenteren. Experiment staat centraal en moet je de ruimte durven geven.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

De-center-Re-center (2020)
Archive live (2019)
Ruis- Sexyland (2019)
Reclaim the streets (2018)
Ondertiteld (2017)