Kennismaken

Demi Versteeg
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

“Mijn naam is Demi Versteeg en ik heb de droom om een architect te worden die de eindgebruiker voorop stelt in plaats van de opdrachtgever. Het uitgangspunt is dat zowel de gebruiker als de ontwerper zichzelf verbonden moeten voelen met het ontwerp om het te laten slagen. Met deze benadering werk ik aan projecten die voor langere termijn functioneel zullen blijven. De thema’s hebben vaak een maatschappelijke insteek en dit zorgt ervoor dat ik mij vaak persoonlijk betrokken voel. Door steeds vraagstukken te kiezen waar ik geen ervaring of kennis van heb probeer ik mijzelf te blijven ontwikkelen.
Deze aanpak komt ook terug in mijn ambities en zorgt voor een groot doorzettingsvermogen, ik stop pas als het uiterste eruit is gehaald. Zo ben ik begonnen met MBO interieuradviseur, maar werk ik nu toe naar een master architectuur op de universiteit. Ik geloof dat je alles kunt bereiken als je maar bereid bent ervoor te werken. Dit hoop ik straks ook in het werkveld te kunnen toepassen.”

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

“Over 5 jaar hoop ik mijn master te hebben afgerond en in het werkveld te zijn gestart als architect. Mijn doel is om onderdeel te zijn van een architectenbureau dat zich bezig houdt met human centered design.
Ik zou graag bij projecten betrokken willen zijn waarbij openbare gebouwen op een innovatieve manier worden ontworpen zodat de omgeving zich aansluit op de gebruiker.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

“Het belangrijkste wat ik heb geleerd op de HKU is om projecten naar je eigen hand te kunnen zetten. Ik kan met weinig informatie een heel project opzetten en volledig uitwerken. Dit zie ik dan ook als een belangrijke kwaliteit die ik later goed kan gebruiken in het werkveld.”